Fastsættelse af en "vare kan ikke flyttes til papirkurven, fordi elementet ikke kan slettes" Fejl i Mac OS X

Sletning af filer og mapper fra Mac er normalt lige så simpelt som at trække emnet for at fjerne det i papirkurven, men i sjældne tilfælde går det ikke helt som planlagt. En af de mere ejendommelige fejl ved forsøget på at fjerne en fil vises i form af følgende besked, når du forsøger at sende noget til papirkurven. "Elementet" filename.ext "kan ikke flyttes til papirkurven, fordi det ikke kan slettes."


Denne fejlmeddelelse er ikke ligefrem beskrivende eller nyttig, men det ser ud til at være en fejl relateret til Finder, og problemet er normalt ret nemt at løse ved at afslutte og genstarte Finder.

Der er flere måder at opnå det, den nemmeste er måske den velkendte genvej til Force Quit:

  • Hit Command + Shift + Escape for at hente menuen Force Quit, vælg Finder og vælg "Relaunch"

Mulighed og Højre + Klik på Finder-ikonet i Dock giver samme mulighed:

Hvis du er kommandolinjebruger, kan du også vælge killall-kommandoen i Terminal-appen.

Uanset hvilken tilgang du går med, skal du sørge for at lade Finder helt indlæses igen. Så, når Finder har åbnet igen, skal du nu kunne fjerne filen som beregnet ved at sende den til papirkurven enten med en kommando + slette eller ved at trække og slippe den i OS X Dock Trash-ikonet. Dette er ret grundlæggende fejlfinding, men det virker og har tilsyneladende arbejdet med at løse fejlen i nogen tid at dømme efter brugersvar på Apple forums

Bemærk, at hvis den pågældende fil er låst, kan du støde på endnu en fejl, der er i papirkurven, når du går for at slette filen faktisk. Hvis det er tilfældet, er det også let at løse ved at tvinge Papirkurven til at tømme, om indholdet er låst eller ej.

I nogle tilfælde er manglende evne til at affaldse en fil som denne sandsynligvis en Finder-fejl, men da det er nemt at udløse meddelelsen med delvist overførte filer, kan det også være en beskyttelsesmekanisme mod fjernelse af filer, der delvist overføres enten via lokale fildeling eller download fra internettet. Vær opmærksom på denne situation, hvis du støder på fejlmeddelelsen, når du forsøger at skille noget fra Finder, da det kan løses ved at stoppe den aktive filoverførsel, der finder sted også.