Følg System & Kernel Logs fra Command Line i Mac OS X

Hvis du fejler nogle af de vanskeligere problemer, du kan have på en Mac, er et godt sted at se, System & Kernel Logs indeholdt i Console app. Men du kan også få adgang til de samme OS X logs fra Terminal.


Hvorfor genere læsning af systemlogfiler fra terminalen, når der er en OS X app til at gøre det indbygget i GUI'en? Nå er der mange grunde, måske fordi du gennemgår logfiler på afstand med ssh, måske foretrækker du bare terminalen, eller måske går det virkelig sydpå. I sidstnævnte situation er der desværre tidspunkter, hvor du ikke kan få adgang til Console, enten fordi du fjerner fejlfinding, i Single User Mode eller endog fordi logfilerne er blevet så store, at det faktisk begynder at kollapse Console.app, når det forsøger at belastning (dette er sket med mig mere end en gang). Ja, fra tid til anden kan problemer være så dårlige, at selv OS X-konsolloggen ikke kan åbnes direkte! Men frygter ikke, hvis det sker for dig, kan du stadig spore og overvåge systemloggen af ​​Mac OS X ved at vende til kommandolinjen på Mac'en.

Hvis du er i denne situation eller en anden grund til, at du vil følge dit konsolsystem log fra kommandolinjen, er alt det, du skal skrive:

tail -f /var/log/system.log

Du kan gøre det samme med kerneloggen, hvilket er fantastisk, hvis du fejler hardware- og forbindelsesproblemer:

tail -f /var/log/kernel.log

Kommandoen hale -f tillader, at den angivne fil læses og udskrives til din skærm i en live stream. Der er mange andre logfiler, du kan følge indeholdt i / var / log, men ovenstående to er generelt det mest nyttige til fejlfinding.

Du kan også bruge den mindre kommando på logfiler, som sådan:

less /var/log/kernel.log

Når du først har logfilen åbnet med mindre, skal du trykke på "F" -tasten for løbende at opdatere logfilen, da den opdaterer live, hvilket gør det lidt som hale -f, fordi det giver en konstant ajourføring logfil for nem visning.

Syslog-kommandoen er en anden mulighed, men helt brandslangen, hvis du kører syslog ukontrolleret af grep, awk, mere eller mindre. Se selv med:

syslog

Du vil finde det at være lidt overvældende og meget mere håndterbart ved at pipere gennem mere:

syslog |more

Syslog-kommandoen er godt udstyret med nogle frynsegoder, men opdag mere med hjælpeflaget, som viser dig, hvordan du eksporterer indholdet af en logfil, læser specifikke logfiler, match logger til processer og meget mere.

Du kan også kombinere disse kommandoer med GeekTool, hvis du vil se systemlogaktivitet direkte på dit Mac OS X-skrivebord. Eller bare smid et Terminal vindue på Mac'en, gør det måske gennemsigtigt for nogle lettere multitasking visninger, og glad fejlfinding, administration eller udvikling til dig.