Filmens piratkopiering historie

Motion Picture Association (MPA) definerer filmpirateri som "uautoriseret optagelse, kopiering eller brug af copyrightbeskyttet materiale uden tilladelse." Historien om filmpirateri er sammenflettet i stadigt voksende teknologier. Videoudstyr, DVD'er og internettet har alle spillet en rolle i ulovligt at skaffe og sælge film. Filmpirateri forårsager ekstremt økonomisk tab i lande over hele verden. Der findes internationale, føderale og statslige love for at beskytte forbrugere, virksomheder og kunstnere mod tyveri af ophavsret.

Historie

Filmpirateri startede med pirater, der brugte videokameraer til at kopiere film, der blev vist i et teater, en proces kendt som "ripping". Lyden via kameraets mikrofon var af dårlig kvalitet, fordi der også blev optaget publikumslyde. Disse cam rips blev sat på Internettet, normalt efter en filmpremiere.

På udkig efter forbedret lydkvalitet begyndte pirater at synkronisere videoklip med en anden optagelse. Disse cam / telesyncs bruger professionelle mikrofoner uden publikum i teatret. De fanges direkte fra teatrets lydsystem eller fra FM-radiooverførsler.

En anden almindelig filmpiratmetode er at kopiere screener-dvd'er. Filmfirmaer frigiver ofte reklamekopier af en film, som kritikere og branchefolk kan gennemgå på forhånd. Pirater fjerner meddelelsen Kun salgsfremmende kopi og frigiver den som en DVD-rip. Den digitale tidsalder har indvarslet en overflod af måder at stjæle på. I øjeblikket giver tv-forbindelser den mest almindelige måde at piratfilm på. Abonnements-tv, digital stream og HDTV-rips bliver mere populære med fremskridt inden for satellit- og high-definition TV (HDTV). HDTV-kvalitet kan være bedre end DVD-kvalitet.

Betydning

Filmens piratkopiering historie

Filmpirateri skader et lands økonomi, forbrugere og filmindustrien. Den internationale intellektuelle ejendomsalliance anslog, at USA fra 2008 har mistet $ 1,3 milliarder dollar (USD) fra piratkopiering af film. Filmindustrien plus hjemmevideo- og tv-programmering er enorme komponenter i amerikanske økonomiske aktiver.

Den amerikanske filmindustri har etableret et handelssystem med andre lande, der fungerer på en afbalanceret måde. Et stort antal arbejdere er nødvendige for at filme hver film. Motion Picture Association of America (MPAA) anslår, at "en større film på stedet bidrager med omkring 200.000 dollars om dagen til de lokale økonomier" på grund af studiemedarbejdere, der bruger lokale virksomheder. Piratkopiering forringer disse økonomiske forhold. Distributører, teatre, videoudlejningsfirmaer og pay-per-view-udbydere mister alle penge.

Forbrugereffekter

Forbrugerne såres utilsigtet af piratkopiering af film. På verdensplan er film en kilde til underholdning. Når pirater dræner penge fra filmindustrien og alle dens perifere industrier, kan filmkvaliteten blive kompromitteret. Hvad der begynder som et værdifuldt produkt, bliver for dyrt at producere. MPAA anbefaler, at forbrugerne står op mod falske gadesolgte dvd'er og internettyveri.

Ekspertindsigt

Den internationalt ærede amerikanske underholdningsindustri bidrog med næsten 52 milliarder dollar (USD) til den nationale økonomi i 2008. Filmindustrieksperter har udtalt, at uden piratkopiering som en hindring kunne studierne tilføje endnu større summer til økonomien. Eksperter som Darcy Antonellis, Warner Bros 'præsident for tekniske operationer, indrømmer at teknologisk vækst kun fremmer piratkopiering af film. Ulovlig fildeling er ulempen ved øget bredbåndstjeneste.

Misforståelser

Filmens piratkopiering historie

Ikke alle filmoverførsler fra Internettet er ulovlige. MPAA opfordrer forbrugere og undervisere til at bruge lovlige downloadsider. Sådanne websteder, der er godkendt af MPAA, inkluderer Cinema Now, IFilm, Movieflix og Movielink. MPAA mener, at folk er mindre tilbøjelige til at se bort fra ophavsretslove, når de fuldt ud forstår kunstnerrettigheder.

Overvejelser

Alle filmovervågere bør være opmærksomme på konsekvenserne. Der findes love for at beskytte ophavsretsligt beskyttet materiale. Download af en film fra en uautoriseret kilde og salg af falske dvd'er er alvorlige forbrydelser. Retshåndhævelse anser ophavsretsligt beskyttede film for så værdifulde som enhver anden stjålet ejendom. Filmindustrien har ret til at tage filmpirater til retten.

Forebyggelse / løsning

Uddannelse i ophavsretslove kan mindske peer-to-peer-fildeling. Større spørgsmål, såsom involvering af organiseret kriminalitet, er sværere at overvåge. FBI huser en cyberafdeling i Los Angeles. Agenterne deler regelmæssigt information med filmstudierepræsentanter for at diskutere strategier mod piratkopiering. Anti-piratkopiering operationelle staber ansat af MPAA og filmstudier udtænker måder til at uddanne og retssager. En nylig idé er at adressere piratkopiering, der forekommer via ISP-systemer (Internet service provider). Der gøres fremskridt, men internetudbydere er undertiden bekymrede over, at deres systemer bliver bremset af overvågningen.