Hjemmemedicin til reparation af ridsede dvd'er

Ridser på dvd'er kan få diskene til at springe over, fryse eller slet ikke afspille. Korrekt pleje og håndtering af dvd'er kan hjælpe med at forhindre ridser i at forekomme, men hvis der vises en ridse på en dvd, er det muligt at reparere derhjemme. Brug af hjemmemedicin kan spare dig tid og penge.

Bagepulver Tandpasta

Tandpasta arbejder på at fjerne ridser fra DVD'er; Sørg for at bruge en bagepulver-tandpasta, ikke en gelbaseret tandpasta. Påfør en lille mængde tandpasta på en blød, ren klud og gnid på ridsen i en ikke-radial bevægelse. Gnid ikke i en cirkulær bevægelse, da det kan forårsage små ridser, der kan forhindre lasersporingssystemet i DVD-læseren. Skyl disken med varmt vand, og lad den tørre.

Metalpolish

Polering af en DVD med en metalpolish kan reparere den, da poleringen fjerner noget af den ydre plastbelægning, hvilket gør eksisterende ridser overfladiske. Påfør en lille mængde polermiddel på en blød, fnugfri klud og gnid forsigtigt på de ridsede områder på DVD'en. Tør overskydende polering af, og lad resten tørre. Når det er tørt, skal du bruge en ny ren klud til at tørre DVD'en af, og fjerne poleringen. Forsigtig: metalpolish udsender ofte dampe, så brug det i et godt ventileret område.

Øjenglasrenser

Brug en glasrenser til at rengøre en ridset DVD og fjerne eventuelle lette, overfladiske ridser, som disken måtte have. Påfør en lille mængde rengøringsmiddel på en blød mikrofiberklud og aftør forsigtigt de berørte områder af disken. Når du tørrer af, skal du gnide i en lige linje, der starter ved midten af ​​disken og bevæge dig mod yderkanten.