Hvordan kan jeg åbne ufuldstændige ZIP- eller RAR-filer?

Nogle gange når komprimering af filer til ZIP- eller RAR-format går noget galt, og filerne komprimeres ufuldstændigt. Selvom det er muligt at åbne en ufuldstændig ZIP- eller RAR-fil, kræves der brug af et softwareprogram som hjælper for at gøre det. Den eneste måde at udpakke eller åbne en ufuldstændig fil er, hvis den ikke er beskadiget. Hvis filerne er beskadiget, kan du ikke åbne dem.

Overvejelser

ZIP- og RAR-filer er ikke kompatible og er ikke de samme. De er helt forskellige typer arkivfiler og bruger forskellige komprimeringsmetoder. Dette betyder, at den ene ikke kan udskiftes med den anden. Imidlertid åbner nogle værktøjer begge filtyper. Når du downloader et hjælpeprogram til en bestemt filudtrækning, skal du sørge for, at værktøjet kan håndtere den filtype, du vil udpakke. Vær advaret om, at selvom et værktøj åbner ufuldstændige filer, reparerer det ikke dem.

RAR Arkiv

Ifølge webstedet RARLab.com er RAR-filer den oprindelige formatering af WinRAR arkivværktøjet. WinRAR arkivværktøjet komprimerer mange filer til en mindre RAR-fil. De fleste mennesker bruger RAR-filer til lettere at transportere store mængder data. De er lettere at e-maile og uploade til Internettet. For at udpakke en RAR-fil skal du bruge et specielt UnRAR-hjælpeprogram eller en udpakker, såsom WinRAR, det originale hjælpeprogram eller ved hjælp af ExtractNow-hjælpeprogrammet, en gratis fra ExtractNow.com. Det oprindelige komprimeringsværktøj åbner en ufuldstændig fil, men processen er meget teknisk og kræver viden om kommandolinjeanvisninger. Kontakt en IT-professionel, hvis du beslutter at bruge dette værktøj, fordi indtastning af den forkerte kommando vil medføre systemfejl.

ZIP-arkiver

En ZIP-fil er et "interoperabelt filopbevarings- og overførselsformat" ifølge .ZIP File Format Specification APNOTE, udgivet 28. september 2007. Dette er et andet komprimeret filformat, ligesom RAR-filen. Værktøjet, der bruges til at oprette en ZIP-fil, komprimerer mange filer til en mindre ZIP-fil. Dette gør det lettere at transportere via e-mail. Disse filer er også velegnede til at uploade adskillige filer til Internettet via en enkelt ZIP-fil. For at udpakke eller åbne en ZIP-fil skal du bruge et unZIP-værktøj eller en udpakker, såsom WinZIP eller 7ZIP, et gratis hjælpeprogram fra 7ZIP.org. UnZIP-værktøjet åbner ufuldstændige filer, men konsulter en it-professionel for at få hjælp. Processen kræver brug af kommandolinjeprogrammet, som er en åben dør til operativsystemet. Den forkerte kommando vil medføre systemfejl.

ExtractNow Utility

ExtractNow-værktøjet har mulighed for at åbne eller udtrække ufuldstændige RAR- og ZIP-filer uden brug af kommandolinjeprogrammet. Dette program er sikkert at bruge uden hjælp fra en it-professionel. Download dette værktøj fra ExtractNow.com, og gem det på skrivebordet. Dobbeltklik på installationsikonet, der ligner en diskette og mærket "extractnow" for at køre programmet. Klik på "Kør", når feltet åbnes og spørger, om du har tillid til programmet. Guiden Installation af ExtractNow kører. Installer programmet ved at følge vejledningen. Når du er færdig, skal du klikke på knappen “Udfør”, og programmet åbnes automatisk. Træk den RAR- eller ZIP-fil, du vil åbne, i værktøjets tomme vindue. Klik på "Uddrag", og følg vejledningen, der fortæller programmet, hvor filen skal udpakkes. Når du er færdig, bliver statuslinjen grøn og advarer dig om, at den er færdig. Gå til den mappe, hvor du instruerede programmet for at udpakke filerne og åbne det som normalt.