Sådan ændres standardsystem skrifttype i OS X El Capitan til Lucida Grande

Lucida Grande-fonten er kendt for sin skarpe og tydelige læsbarhed, hvilket gør den til en god brugergrænseflade, og det fungerede korrekt som Mac OS X-standard skrifttype i mange år. Herefter kom Yosemite, hvor Mac-system skrifttypen blev ændret til den generelt upopulære Helvetica Neue. Apple har siden forbedret fontlæsbarheden betydeligt ved at ændre standardsystem skrifttypen endnu engang i OS X El Capitan, denne gang til en ny skrifttype kaldet San Francisco. Mens San Francisco-skrifttypen er betragteligt bedre som en skærmtype end Helvetica Neue, er den stadig ikke helt læsbar for nogle Mac-brugere og på nogle ikke-nethinden som Lucida Grande. Heldigvis kan du med lidt indsats ændre standard skrifttypen på en Mac med OS X El Capitan til Lucida Grande igen og vende tilbage til den klassiske brugergrænseflade.

Denne app ændrer system skrifttypen, der bruges i menulinjer, menuer, Finder, Dock, vinduet titel barer og andre steder. Hvis du kan lide system skrifttypen den måde det er nu, eller ikke engang pleje, vil du sandsynligvis ikke nyde godt af denne ansøgning.

Udskiftning af Mac System Font i OS X El Capitan til Lucida Grande (fra Mavericks)

  1. Overvej at starte en sikkerhedskopi af Mac med Time Machine og vente på at den er færdig, hvis du ikke har gjort det om et stykke tid, det er usandsynligt, at du får problemer, men sikkerhedskopiering er alligevel god praksis alligevel
  2. Gå her for at downloade El Capitan Lucida Grande-appen, det er gratis og open source, hvis du har lyst til at kaste dig selv omkring koden
  3. Højreklik på (eller Control + Click) på filen "El Capitan Lucida Grande.app", du lige har downloadet og vælg 'Åbn' - dette vil starte appen ud over Gatekeeper
  4. Vælg "Patch & Install & Clear font cache" -knappen i launcher-appen, og indtast derefter administratoradgangskoden, når du bliver bedt om det. Administrator login er nødvendigt for at oprette en ny fil i / Library / Fonts / folder, som er systemniveau skrifttypen vejviser*
  5. Når du er færdig, skal du afslutte appen og genstarte Mac'en, så ændringer kan træde i kraft i hele OS X

Når OS X genstarter, ændres systemets skrifttype til Lucida Grande fra San Francisco. Her er en før og efter vist som animeret GIF, ændringen er subtil:

Her er en stadig før og efter, så er dette, hvad et Finder-vindue og menulinje ser ud i OS X med standard San Francisco-skrifttype (før):

Og her er, hvad det samme Finder-vindue og menulinjen ser ud i OS X med Lucida Grande skrifttype (den efterfølgende):

Som du kan se, er ændringerne yderst subtile. Dette animerede gif giver dig en ide om, hvor subtile forandringen er, med Lucida Grande, der nogensinde er lidt svagere, lidt bredere, med lidt større afstand, og resultatet er, at det er lidt mere læseligt for nogle individer.

Ser interessant ud, men hvordan erstatter denne app systemtypen?

For dem, der måske ønsker at forstå, hvad denne app gør for at erstatte system skrifttypen i OS X: Det er ret simpelt, at "Lucida Grande El Capitan" app virker ved at oprette en ny patched version af Lucida Grande skrifttypen og placere det system skrifttype fil i / Bibliotek / Fonts / kaldet "LucidaGrande_modsysfontelc.ttc". Med andre ord er det simpelthen at oprette en ny skrifttypefil, der er genkendt af OS X som standard system skrifttype. Således når Mac OS X støtter det læser den nye system skrifttypefil version af Lucida grande snarere end San Francisco - det erstatter ikke eller ændre eventuelle systemfiler.

Standard-systemfonte er næppe anderledes? Hvad er pointen?

Faktisk går fra San Francisco til Lucida Grande meget mere subtil end at opgive Helvetica Neue til Lucida Grande eller Comic Sans, så hvis du aldrig har tænkt dig to gange om system skrifttyper i OS X El Capitan endsige i Yosemite eller Mavericks, sandsynligvis vil ikke engang mærke til ændringen, hvilket betyder, at dette ikke er rigtigt rettet mod dig. Men for brugere, der enten foretrækker Lucida Grande på grund af langvarig vane, eller fordi det er lettere for dem at læse på et bestemt display, er denne lille uofficielle skrifttypepakke en fin ændring til Mac OS X.

Måske vil Apple i fremtiden introducere en "fed skrift" -option i OS X tilgængelighed præferencer for at gøre standard skrifttype tekst lettere for nogle Mac-brugere at læse, ligesom de dristige skrifttyper valg i iOS. Men det er ikke sket endnu, så i mellemtiden, hvis du ikke er begejstret med system skrifttypen i OS X El Capitan, overveje at skifte det system skrifttype tilbage til den klassiske Lucida Grande, fordi for mange er det bare nemmere på øjnene og lettere at læse.

Et par kendte skrifttyper viser fejl

Faktisk er der et par tekst kerning og mellemrum bugs med den oprindelige release patch, formodentlig en løsning vil løse disse problemer inden for kort tid. Den mest irriterende findes sandsynligvis i Safari, hvor flere faner begynder at sætte teksten sammen i en fane, så ser det ud:

Igen vil en fremtidig udgivelse af Lucida Grande udskiftnings skrifttype sandsynligvis løse dette problem. Hvis det er en dealbreaker, skal du bare afinstallere det og vente til tiden.

Hvad med at ændre standardsystem skrifttype til en anden skrifttype?

Hvis Lucida Grande ikke er din ting, er der andre muligheder for nye standard system skrifttyper i OS X El Capitan, der bruger den samme grundlæggende ide som denne app, mange af disse eksisterede til tidligere OS X udgivelser, men har endnu ikke ændret til El Capitan. I øjeblikket er andre alternativer:

  • Fira Sans System Font
  • SystemFontPatcher-værktøj til enhver skrifttype
  • Opdaterer ...

* Bemærk, at du også kan installere skrifttyper og modificerede Mac-system skrifttyper i brugerfontsmappen ved ~ / Bibliotek / Skrifttyper /, men det gør det undertiden årsag til underligt skrifttypevisning, der ikke afhjælpes ved at dumpe font caches i OS X, især med dialog og advarselsvinduer. Så hvis du udskifter system skrifttypen, skal du gå med rod skrifttypekartoteket.