Ulemperne ved avanceret teknologi

Med avanceret teknologi har det moderne samfund opnået utænkelige mål selv for nogle få generationer siden: landing af en mand på månen, udryddelse af sygdomme og produktion af rekordmængder mad. Imidlertid kommer alle fordelene ved avanceret teknologi med omkostninger, nogle almindelige, andre langsigtede og skjulte. Kontinuerlige fremskridt inden for teknologi skaber næsten konstante, stressende sociale ændringer. De skaber stor afhængighed af energikilder. Desuden har nye teknologier ofte mangler og pålidelighedsproblemer.

Social forstyrrelse

Nye teknologier forårsager sociale skift; med avanceret teknologi sker disse skift oftere. Hurtig, global kommunikation giver et multinationalt selskab mulighed for at lukke et callcenter i Atlanta, Georgien og åbne et nyt i Bangalore, Indien (se reference 1). Klasseskolebørn erhverver mobiltelefoner, og sms'er bliver et centrum for deres sociale liv. Børn uden mobiltelefoner har en komparativ ulempe. Online sociale medier bliver næsten centralt vigtige for politiske kandidater, som skal bruge det eller risikere at miste kontakten med vælgerne.

Afhængighed

Et stadig mere teknologisk samfund afhænger af kommunikation, pålidelige forsyningsselskaber og regelmæssig levering af mad fra gårde til bycentre. Hvis nogen af ​​disse dele går i stykker, snubler rytmerne i det daglige. På en personlig skala, hvis en computer går ned, hvis en telefonlinje er afbrudt, eller hvis elen stopper, understreger det dig. Det kan have økonomiske eller personlige konsekvenser for dig.

Færdigheder forældelse

Avanceret teknologi kræver højt kvalificerede teknologer, der er specialiseret i stadig snævrere discipliner. Færdigheder bliver hurtigt forældede og kræver konstant træning for at holde sig opdateret. En arbejdsgiver kan kræve mange års erfaring for at få et interview, men kendskab til ældre teknologier giver få fordele.

Pålidelighedshuller

Selvom hurtige udviklingscyklusser muliggør nogle produkttest, har mange avancerede teknologiprodukter så meget kompleksitet, at de leveres med fejl, både kendte og ukendte. Tidlige adoptere af teknologi er i mange tilfælde blevet ubetalte produkttestere (se Reference 2). Hvis nok kunder klager over et problem, kan producenten udstede en tilbagekaldelse, reparation eller løsning. Et problem kan være besværligt, som ved droppede mobiltelefonopkald, eller det kan være dødbringende, som i en forkert programmeret kræftterapi-strålingsmaskine (se Reference 3).