Bose 901-kompatible modtagere

Bose 901 direkte / reflekterende højttalersystem, et avanceret stykke lydudstyr, har flere funktioner. Introduceret i 1968 huser hver af de to aktive matrixkabinetter ni individuelle 4,5-tommer højttalere. En separat aktiv equalizer giver højttalerne en afbalanceret toneoutput i næsten ethvert lukket miljø, hvilket giver mulighed for en stereoeffekt uanset hvor lytteren er placeret i rummet. På seks iterationer over 42 år har Bose 901'erne tilføjet mere end 350 forbedringer og modifikationer, men alligevel har de samme overordnede grundlæggende design, komponenter og udseende.

Modtagerkrav

For at imødekomme den ekstra aktive equalizerhardware kræver stereomodtageren, der bruges til at drive 901'erne, en åben forbindelse mellem forforstærkerudgangen og forstærkerindgangen. Dette findes normalt på input / output-panelet bag på modtageren. Stikkene er et par af kvindelige stikkontakter med standardlyd (RCA) mærket "Preamp out" over et par kvindelige stikket af standardlyd (RCA) mærket "Amp input." Disse forbinder kanal fra venstre til venstre og højre mod højre med et par dobbelt mandlige lydstik.

Strømkrav

Stereomodtageren, der bruges til at køre 901'erne, skal have mindst 100 watt RMS pr. Kanaludgang. Dette er især vigtigt blandt de tidligere 901-serier l, ll og lll. I senere modeller, inklusive den aktuelle serie Vl, kræves ikke højere wattforbrug så meget som anbefalet. Årsagen til forstærkere med høj effekt bliver tydelig, når det påpeges, at hver 901-kabinet indeholder ni individuelle højttalere. I den øverste ende kan 901'erne drives af forstærkere med 400 til 500 watt pr.Kanal RMS-strøm uden bekymring for at overbeskytte højttalerne.

Løsninger

En tilstrækkelig, men noget primitiv løsning til inkludering af den aktive Bose-equalizer i næsten enhver modtager, kan bruges, når forforstærkerens udgang / forstærker-indgangstype ikke er tilgængelig. Brug af båndindgange og -udgange på samme måde som forstærker- og forforstærkerindgange og -udgange fungerer. Imidlertid skal båndmonitorkontakten holdes i "til" -position for at lytte til højttalerne, og alle lydsignaler skal køres gennem båndforforstærkeren, som i nogle konfigurationer er adskilt fra og underordnet de vigtigste forforstærkergengivelsesfunktioner. .