Sådan kontrolleres iPhone batteri sundhed

Nye versioner af iOS til iPhone omfatter en "Battery Health" -funktion, som meget, som det lyder, har til formål at informere iPhone-brugeren, hvis deres iPhone-batteri er sunde og fungerer fuldt ud, og hvad maksimal kapacitet for batteriladningen er.


Battery Health-funktionen er teknisk set i beta, selv om den er i en offentlig udgivet version af iOS, så det er muligt, at funktionen vil ændre sig efterhånden som tiden går, og den bliver færdiggjort. For at finde sektionen "Batterihygiejn" i iOS-indstillinger skal du have iOS 11.3 eller nyere på en iPhone.

I øjeblikket har Apple begrænset batterihygiejnen til iPhone-modeller, så hvis du har en iPad, finder du ikke "Battery Health" i iPad iOS Settings.

Sådan kontrolleres batteriets sundhed på iPhone

Her finder du oplysninger om batteriets sundhed, herunder ydelse og maksimal opladningskapacitet på en iPhone:

  1. Åbn appen Indstillinger på iPhone
  2. Vælg "Batteri"
  3. Tryk på "Battery Health"
  4. På skærmen Battery Health vises to relevante indikatorer for batterihygiejnen: "Maksimal kapacitet" og "Peak Performance Capability"

Det er sandsynligt, at en nyere iPhone vil have et perfekt batteri med næsten eller næsten 100% kapacitet, og naturligvis jo nyere iPhone er, desto bedre form skal batteriet være. Sjældent kan en ny iPhone teoretisk have et batteri problem og det kan vise sig som sådan i skærmen Battery Health.

Hvis du ikke ser afsnittet "Battery Health" i iOS-indstillinger, betyder ti, at du heller ikke har iOS 11.3 eller nyere på iPhone, eller det er ikke en iPhone. Som tidligere nævnt understøtter iPad ikke batterihygiënnes funktion.

Hvilken "maksimal kapacitet" i batteri sundhed for iPhone betyder

Alle nye iPhone-modeller og nye iPhone-batterier begynder med 100% kapacitet, men i løbet af tiden, hvor batteriet bliver aldrende, gennemlader mange opladningscykler og oplever normal slitage, kan den maksimale batterikapacitet reducere under 100%. I praksis er jo yderligere nummeret fra 100% maksimal kapacitet, jo mindre ledig batteriladning der vil blive sammenlignet med, når enhedsbatteriet var nyt.

Hvis du ser et tal mindre end 100%, betyder det ikke nødvendigvis, at dit batteri er defekt eller ikke fungerer korrekt, det betyder bare, at det maksimale opladning er mindre end 100% af originalspecifikationen.

Apple siger følgende om maksimal kapacitet batteri procent:

"Maksimal batterikapacitet måler enhedens batterikapacitet i forhold til, hvornår den var ny. Batterier starter ved 100%, når de først aktiveres, og vil have lavere kapacitet, da batteriet er kemisk aldrende, hvilket kan resultere i færre timers brug mellem ladninger.

Et normalt batteri er designet til at opretholde op til 80% af sin oprindelige kapacitet ved 500 komplette opladningscyklusser, når den bruges under normale forhold. Et års garanti omfatter service dækning for defekt batteri. Hvis det er ude af garantien, tilbyder Apple batteriservice mod et gebyr. "

Du kan tjekke din iPhone batteri cyklus tæller på samme måde, som du tjekker en MacBook batteris cyklus tæller med System Information profiler, eller ved at bruge et tredjeparts værktøj kaldet Coconut batteri og tilslutte iPhone til Mac, der kører den tredjeparts app. I øjeblikket er der ingen indbygget evne til at tjekke for antallet af batterier i iPhone, der er tilgængelig for slutbrugeren, men det vil måske ændre sig i fremtidige versioner af Battery Health iOS Settings.

Hvis du er bekymret for den maksimale kapacitetsværdi, du kan se, kan du kontakte Apple eller en officiel Apple Support-udbyder og få dem til at køre diagnostiske tests på iPhone-batteriet eller udskifte det mod et gebyr.

Hvilken "Peak Performance Capability" til iPhone batteri betyder

Afsnittet "Peak Performance Capability" er, hvor der rapporteres eventuelle rapporterede problemer med batteriet, hvis disse problemer nedbryder ydeevnen af ​​selve iPhone. De fleste nyere iPhones viser en meddelelse med angivelse af, at "dit batteri understøtter for øjeblikket normal peak performance" for at angive dette, men der er andre mulige meddelelser, der kan vises, hvilket kan tyde på et batteri problem. Hvis iPhone ikke klarer sig med høj ydeevne, vil du se en meddelelse under det afsnit, der siger "Performance management is on", hvilket typisk indikerer, at enheden genstartede sig selv på grund af et problem med batteriet.

Batteriets ydeevne er virkelig et emne for en anden artikel, men det gælder for det meste for begrænsede iPhone-modeller, der er lidt ældre, og det kan nedsætte ydeevnen af ​​en enhed for at holde den fra genstart eller nedbrud.

Der er også mulighed for at se en besked med angivelse af iOS "kan ikke kontrollere batteriets helbred", hvilket er ligesom indstillingen Service Batteri på en Mac. Hvis du ser meddelelsen, skal du muligvis udskifte batteriet, eller i det mindste få batteriet kigget over af en autoriseret Apple-reparatør.