Sådan slettes og gendannes DNS Cache i MacOS Sierra

Mac OS-brugere, der har ændret deres DNS-indstillinger, kan muligvis slette deres DNS-cache, før ændringerne træder i kraft. Desuden kan navnet og serverne i nogle tilfælde ikke løse det som det er beregnet, hvis du har forældet DNS-cache på Mac, og en anden situation, hvor nulstilling af DNS-cache ofte kan være løsningen.

Vi viser dig, hvordan du spilder DNS-cache i MacOS Sierra 10.12 og senere.


Bemærk: dette bruger kommandolinjen og er således rettet mod mere avancerede brugere. Det er ret sjældent, at en nybegynder Mac OS-bruger skulle nødt til at nulstille deres DNS-cache alligevel, men ofte vil bare genstart få den samme effekt.

Sådan slettes DNS-cache i MacOS Sierra

  1. Åbn Terminal-applikationen, der findes i mappen Hjælpeprogrammer i Applications
  2. Indtast følgende kommandosyntax nøjagtigt (brug kopi og indsæt, hvis du er i tvivl om syntaksens nøjagtighed):
  3. sudo killall -HUP mDNSResponder;say DNS cache has been flushed

  4. Tryk på Retur / Enter-tasten og indtast administratorpassordet når det bliver bedt om det (dette er nødvendigt på grund af sudo-privilegier)
  5. Vent nogle øjeblikke for at DNS-cachen skal ryddes

Du får en verbal lydalarm, DNS-cachen er blevet spylt, når den er færdig.

Dette kan være særligt vigtigt, hvis du for nylig har foretaget ændringer af DNS-servere i Mac OS, og at finde ændringerne ikke har fået virkning, men bruges også ofte af webudviklere, programmører og designere, der arbejder med domænenavne eller efter redigering af værtsfil.

Selvom det ikke altid er nødvendigt, kan du muligvis afslutte og genstarte eventuelle aktive applikationer, der bruger DNS eller netværk, herunder Safari, Chrome, Firefox, Opera, sFTP, SSH og andre lignende opgaver, der er afhængige af domænenavnet korrespondance.

Sjældent kan kommandoen ovenfor ikke virke, men en alternativ kommando er tilgængelig for macOS Sierra 10.12.3 og senere, der tilføjer yderligere fokus på en hjælperproces, så er syntaksen:

sudo killall -HUP mDNSResponder;sudo killall mDNSResponderHelper;sudo dscacheutil -flushcache;say MacOS DNS cache has been cleared

Som før vil udførelse af kommandosyntax udføres, og nulstiller DNS-cacherne i MacOS 10.12.4 og nyere udgaver.

Husk, dette tip er beregnet til moderne versioner af macOS, herunder Sierra 10.12 og senere. Tidligere versioner af MacOS har ofte helt forskellige metoder til at nulstille DNS-cache som beskrevet her, men da nogle af de tidligere udgivelser stadig er i implementering, kan det være værdifuldt at kende disse metoder også.

Har du nogle kommentarer eller tricks til at nulstille DNS-cache i MacOS? Lad os vide i kommentarerne!