Thunderbolt understøtter eksterne boot disketter

Thunderbolt-udstyret Mac'er kan starte fra eksterne Thunderbolt-drev. Det betyder, at du kan køre en fuld Mac OS X-, Windows- eller Linux-installation fra et eksternt drev, der er forbundet til en Mac med Thunderbolt-forbindelse, og på grund af Thunderbolts-hastighed ville det være ekstremt hurtigt. Hvor hurtigt? Teoretisk set skal Mac OS X, der kører på et eksternt Thunderbolt-drev, være lige så hurtigt som opstart fra et internt drev, men ved hjælp af en ekstern SSD ville det faktisk være hurtigere end en intern spind harddisk.

Dette åbner også døren for yderligere OS X dual boot muligheder, flere OS opstart og generel ultra-hurtig ekspansion på hardware, der ellers er begrænset med interne ekspansion muligheder. I øjeblikket kommer Thunderbolt på MacBook Pro og iMac, men det forventes at få yderligere trækkraft med inkludering på kommende MacBook Air, Mac Mini og Mac Pro hardware opdateringer.

Bootability er blevet bekræftet af Anandtech, der kontrollerede, at eksterne Thunderbolt-drev er bootable, når man undersøger den massive Pegasus 12TB RAID-opsætning, vist ovenfor, der er vedhæftet en MacBook Pro.

Dette blev fundet via MacRumors, de nævner også, at Thunderbolt understøtter Target Disk Mode, en mulighed, der ellers var begrænset til Firewire-udstyret Macs.

Opdatering: Demonstration af hastigheden på Thunderbolt vs FireWire og USB 2.0 er dette seneste benchmark-diagram fra MacWorld, der viser en ekstern Thunderbolt-drev utrolige hastigheder:

De læse og skrive hastigheder er så hurtige, hvis ikke hurtigere end mange interne SSD'er!