Sådan deaktiveres (eller aktiveres) Spotlight i Mac OS X Mavericks & Mountain Lion

Helt at deaktivere og genaktivere Spotlight i Mac OS X Lion, OS X Mountain Lion og OS X Mavericks kan gøres ved hjælp af Terminal. Følgende kommando aflæser Spotlight mds-agenten fra launchd, og derved forhindrer dæmonen i at køre eller indeksere alle drev helt.

Åbn Terminal (findes i / Applications / Utilities /) og indtast følgende kommandoer baseret på behovet for enten at deaktivere eller genaktivere Spotlight-indeksering. Dette vil aktivere indeksering på alle drev, der er sluttet til Mac'en.

Deaktiver Spotlight

Den primære metode bruger launchctl, dette vil kræve administrativ adgangskode:

sudo launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.metadata.mds.plist

En anden tilgang er at bruge den ældre indekseringsmetode for "sudo mdutil -a -i off", som kun slår indeksering, men mere på det om et minut.

Reenable Spotlight

Den garanterede måde at genaktivere Spotlight på er at genindlæse den i launchd ved hjælp af launchctl:

sudo launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.metadata.mds.plist

Igen er den alternative tilgang den indekseringsrelaterede "sudo mdutil -a -i on" kommando, men den metode kan kaste "Spotlight serveren er deaktiveret" fejl og ikke tillade dig at tænde den igen. Hvis du løber ind i det problem, skal du bruge sudo launchctl load kommandoen i stedet for at aktivere både indeksering og Spotlight.

Med Spotlight reloaded launchd, vil mds-agent straks begynde at køre igen for at genindføre filsystemet. Afhængigt af mængden af ​​ændringer og nye filer siden sidste gang MDS kørte, kan det tage et stykke tid. Du kan kontrollere, at MDS kører gennem Activity Monitor eller ved at trække ned i Spotlight-menuen for at se fremdriftslinjen "Indekseringsdrevnavn". Vær ikke overrasket over at opdage, at MDS, mdworker og de ledsagende Spotlight-processer tager op CPU'en og bruger en hel del disk I / O, da de genindfører drevet, det er helt normalt, især ved den første genindlæsning, efter at den er blevet genaktiveret igen. Bare venter på at det er færdigt er det bedste handlingsforløb.

En anden mulighed er at selektivt deaktivere Spotlight-indeksering af bestemte drev eller mapper ved at udelukke dem fra indekset, det er meget lettere at gøre og involverer slet ikke kommandolinjen, og i stedet behøver du kun at trække og slippe elementer i Spotlight-kontrollen panel.

Brug den metode, der passer bedst til dine behov. Spotlight er et kraftfuldt søgeværktøj til filsystemet og fungerer også godt som en applikations launcher, så det er ofte bedst at ekskludere selektivt selektivt end at deaktivere hele tjenesten. Ikke desto mindre er der tilfælde, hvor slukning af Spotlight er helt fornuftigt, og at vide, at det nemt kan genaktiveres ved hjælp af den kommando, der er diskuteret ovenfor, gør processen let at vende, hvis behovet opstår.