Hvordan kontrollerer jeg min harddiskstørrelse på min bærbare computer?

Hver bærbar og stationær computer har en harddisk installeret. Det er en fordel for brugerne at holde styr på, hvor meget ledig plads der er tilgængelig på harddisken. Hvis harddisken fyldes op til kapacitet, kan Windows handle uregelmæssigt, og ydeevnen vil lide. Du kan se den samlede størrelse på din harddisk sammen med den samlede ledige og brugte lagerplads på den bærbare computer. Dette hjælper dig med at afgøre, om du har brug for mere lagerplads.

Trin 1

Dobbeltklik på ikonet "Denne computer" på skrivebordet. Hvis du har Windows Vista eller Windows 7, er ikonet mærket "Computer".

Trin 2

Se listen over harddiske i det nye vindue. For de fleste mennesker er den vigtigste harddisk mærket som "C." "D" -drevet er cd-rom- eller dvd-drevet, og andre drev, der er anført, er netværksdrev.

Trin 3

Højreklik på det drev, du vil se, og vælg "Egenskaber". Se afsnittet "Kapacitet". Dette giver dig et cirkeldiagram over din brugte og ledige plads, men det giver dig også den samlede mængde lagerplads til harddisken.

Se sektionerne mærket "Brugt plads" og "Ledig plads". Dette fortæller dig, hvor meget plads du har brugt, og hvor meget der er gratis til flere programmer og dokumentlagring.