Hvordan rengør jeg mine HP-printerhoveder?

Som enhver desktop-udgiver og computerbruger ved, er det en nødvendighed at udskrive læsbare dokumenter efter behov. Desværre kommer der en dag, hvor initiering af udskrivningskommandoen genererer en bunke papirer, hvor kun halvdelen af ​​bogstaverne er synlige. Mens udskiftning af printerpatron er den åbenlyse og øjeblikkelige kur, er den dag, din HP-printer nægter at udskrive, normalt den samme dag, du først indser, at du er løbet tør for blækpatroner. Den gode nyhed er, at du ofte kan redde dagen ved at rense dine HP-printerhoveder.

Trin 1

Anerkend at din printer sandsynligvis ikke er helt tør for blæk. HP inkjet-printere er udstyret med en sensor, der advarer dig, når du er ved at løbe tør for blæk, som måles ud fra vægten af ​​blækpatronen. Imidlertid bliver denne sensor mange gange kastet ud af sporet, når blækket ikke kan bevæge sig fremad på printerhovederne. Dette skyldes normalt, at de små huller på printerhovederne er tilstoppet med tørret blæk, især hvis printeren ikke har været brugt i nogen tid.

Trin 2

Kør det automatiske værktøjsværktøj, der følger med din HP-printer. Dette kan afhjælpe dit problem. Gå videre til trin 3 for manuelt at rense printerhovederne, hvis dette ikke virker.

Trin 3

Brug et øjeblik til at blive fortrolig med komponenterne i din HP-printer, hvis du ikke allerede har gjort det. De fleste HP inkjet-printere har et lille håndtag foran, der åbner en dør eller bakke. Når du åbner den, vil du høre printerpatronerne - en til sort blæk, en til farve - bevæge sig mod midterpositionen. Afhængigt af din model har du muligvis kun en patron til begge blæk. Bemærk også, at HP-patroner indeholder indbyggede printerhoveder i modsætning til andre mærker, der bruger stationære printerhoveder og aftagelige blækpatroner.

Trin 4

Tag godt fat i patronen til venstre med tommelfingeren øverst og pegefingeren i bunden og træk en bevægelse nedad. Dette frigør blækpatronen fra sin bås, så du kan fjerne den helt. Når patronen er fjernet, skal du placere den på siden på et papirhåndklæde eller stykke papir.

Trin 5

Hæld en capful isopropylalkohol (gnidningsalkohol) i en lille skål eller kop og drypp en vatpind i den for at fugte. Du ønsker ikke, at vatpinden er mættet, så drej vatpinden rundt om siden af ​​beholderen for at fjerne overskydende.

Trin 6

Gnid forsigtigt den fugtede vatpind over printerhovederne et par gange, eller indtil kobberkontakterne ser klare ud.

Trin 7

Sæt patronen ned på papirhåndklædet eller papiret igen for at tørre. Om cirka fem minutter kan du returnere det til dets plads i printeren.

Gentag disse trin med den anden patron (hvis relevant), og luk døren til adgangspanelet på din printer. Du skal nu kunne udskrive tydeligt med rene printerhoveder.