Sådan nedgraderes MacOS Mojave Beta til en tidligere MacOS

Nogle eventyrlystne Mac-brugere har installeret macOS Mojave 10.14 beta på deres kompatible computere, uanset om de er til udvikling eller test. Mens du kører beta systemsoftware kan være interessant og spændende, kan det også være buggy, mindre stabilt end forventet eller have nogle inkompatibiliteter, der gør konsekvent brug til at være upraktiske eller umulige. Derfor kan det være ønskeligt for nogle at nedgradere fra MacOS Mojave 10.14 beta og tilbage til en stabil bygning af MacOS system software.

Vi vil dække, hvordan du nemt kan nedgradere fra MacOS Mojave beta for at vende tilbage til en anden version af MacOS.

Bemærk denne særlige tilgang til nedgradering MacOS Mojave beta er afhængig af at have en Time Machine backup lavet før installation af MacOS Mojave beta i første omgang. I det væsentlige skal du formattere (slette) Mac'en og derefter genoprette fra Time Machine ved hjælp af den backup, du har brug for. Hvis du ikke har en Time Machine-backup, der blev lavet før du installerede MacOS Mojave beta, fungerer denne teknik ikke for dig, og i stedet skal du stole på sandsynlig formatering og udføre en ren installation af en tidligere MacOS-build.

Advarsel: Fortsæt ikke uden forudgående Time Machine backup, som du kan bruge til at gendanne til. Du vil formatere og slette harddisken i denne proces, dette vil ødelægge alle filer og data på drevet. Fortsæt ikke uden at have en sikkerhedskopi af dine filer og data. Hvis du ikke gør det, vil det resultere i permanent tab af alt på drevet.

Før du begynder, bekræft at der findes en Time Machine-backup fra en tidligere MacOS-installation (dvs. lavet før opdatering til MacOS Mojave beta), som du kan bruge til at gendanne til. Du vil også gerne være sikker på, at du har en aktuel sikkerhedskopiering af dine vigtige filer og data, og eventuelle filer eller data, der er vigtige, blev ændret mellem opdatering til Mojave beta og beslutningen om at vende tilbage til en tidligere MacOS-udgivelse.

Nedgradering fra macOS Mojave 10.14 Beta

Vejledningen forudsætter, at du har en Time Machine-backup lavet fra før opdatering til MacOS Mojave beta, backupen kan være til en anden version af MacOS som Sierra, High Sierra eller El Capitan. Hvis du ikke har en Time Machine-backup fra en tidligere MacOS-build, skal du ikke fortsætte med denne fremgangsmåde .

 1. Slut Time Machine backup-drevet til Mac'en, som indeholder den tidligere system backup, det er det, du vil bruge til at gendanne fra
 2. Genstart Mac'en, og hold derefter nede Kommando + R-tasterne for at starte i Recovery Mode
 3. På skærmbilledet "MacOS Utilities" skal du vælge "Diskværktøj" fra de tilgængelige indstillinger
 4. I Disk Utility skal du vælge disken med macOS Mojave beta, der er installeret på det, og klik derefter på knappen "Slet" for at starte dataudtagningsprocessen
 5. Giv drevet et nyt navn, og vælg enten "Apple File System (APFS)" eller "Mac OS Extended Journaled (HFS +)" som filsystemformat afhængigt af hvad der passer til din Mac og den version af systemsoftwaren du er vende tilbage til *
 6. Når du er tilfreds med drevkonfigurationen og filsystemet, skal du klikke på "Slet" - DETTE ERASER ALLE DATA PÅ DRIVE, MÅ IKKE GØRE UDEN EN TILBAGE
 7. Når drevet er færdig med formatering og sletning, vil det være blottet for alle data, så slip ud af Diskværktøjet for at vende tilbage til skærmbilledet 'MacOS Utilities'
 8. Tilbage på skærmbilledet MacOS Utilities, vælg nu "Gendan fra Time Machine Backup"
 9. Vælg Time Machine-volumen som backupkilde, og klik derefter på Fortsæt
 10. Fra skærmen "Vælg en sikkerhedskopi" på Time Machine skal du vælge den seneste sikkerhedskopi, der svarer til den version af MacOS, du vil vende tilbage til i nedgraderingen (High Sierra er 10.13, Sierra er 10.12, El Capitan er 10.11 osv. ), og vælg derefter Fortsæt igen
 11. Vælg destinationsdrevet for at gendanne Time Machine-backup til dette, det vil være det drev, du formaterede for et øjeblik siden, og klik derefter på "Gendan" og bekræft, at du vil gendanne backupen til den pågældende drev
 12. Gendannelsesprocessen vil begynde at overføre Time Machine-backup til måldrevet og nedgradere MacOS Mojave effektivt til den version af MacOS, der blev installeret, da den pågældende Time Machine-backup blev lavet. Lad kun denne proces fuldføre - det kan tage lidt tid

Når sikkerhedskopieringen er gendannet til Mac'en, genstarter computeren tilbage i den MacOS-version, der blev installeret, da den blev lavet. For eksempel, hvis Backup Time Machine er fra MacOS High Sierra, ville det gendanne sig tilbage til det, eller hvis backupen blev lavet med Sierra, ville den nedgradere fra Mojave tilbage til Sierra ved hjælp af den gendannede backup.

* Bemærk, at du vælger APFS eller HFS + afhænger af din Mac samt hvilken version af systemsoftwaren du gendanner til. For eksempel vil Mac'er, der gendanner til Sierra eller El Capitan, bruge HFS +, men Macs med SSD-genoprettelse til High Sierra ville bruge APFS. Uanset hvilket filsystemformat du vælger, slettes Mac-harddisken, og alt indhold fjernes permanent.

Dette repræsenterer den absolutte enkleste måde at vende tilbage fra macOS Mojave beta tilbage til en anden MacOS-systemsoftwareversion, hvad enten det er High Sierra 10.13.x, Sierra 10.12.x, El Capitan 10.11.x eller på anden måde.

Andre nedgraderingsmuligheder for macOS Mojave

Der er også andre muligheder for nedgradering fra MacOS Mojave, men også genoprettelse fra en billedharddisk, hvis du er sket med at lave en, før du installerer Mojave, eller endda bare tørre drevet og udføre en ren installation af den anden version af MacOS-systemsoftwaren, uanset om det er Sierra, El Capitan eller High Sierra eller udfører en internetgendannelse af den version af Mac OS, der leveres forudinstalleret på Mac'en. Ligeledes kan du også bruge MacOS Mojave beta boot boot installer drev til at udføre en ren installation af MacOS Mojave, hvis du ville, men selvfølgelig det ville ikke nedgradere noget, det ville bare være at tørre Mac og udføre en ren installation af beta.

Hvis du nedgraderer fra MacOS Mojave beta, fordi du har besluttet, at betasystemsoftwaren bare ikke er for dig, så er det ok, du kan altid installere den endelige version af macOS 10.14, når den debuterer, og Apple har sagt, at MacOS Mojave vil frigives i efteråret i år.

Jeg har ikke en sikkerhedskopi fra før du installerer macOS Mojave beta, hvad skal jeg gøre?

Hvis du ikke har en Time Machine-backup, der blev lavet, før du installerede MacOS Mojave beta, bør du ikke forsøge at nedgradere fra MacOS Mojave - medmindre du ikke har noget imod at miste alle dine data, filer, apps osv. Fordi nedgradering uden backup kræver formatering og udførelse af en ren installation af MacOS-systemsoftware. En bedre løsning ville være at holde fast ved betaen af ​​Mojave og fortsætte med at opdatere den med beta-softwareopdateringer, indtil den endelige version kommer ud - og ja beta-versionerne kan opdatere til den endelige version (eller i det mindste har de kunnet forbi, så forudsat at politikken fortsætter med MacOS Mojave også).

Kender du til en anden metode til nedgradering fra MacOS Mojave beta tilbage til en anden version af MacOS? Har du kommentarer, spørgsmål eller erfaringer med nedgradering og tilbageførsel fra MacOS Mojave beta til en anden MacOS build? Lad os vide i kommentarerne nedenfor!