Sådan downloades iOS-opdateringer uden iTunes

Du kan downloade eventuelle iOS-softwareopdateringer til iPad, iPhone og iPod touch uden at bruge iTunes. Der er faktisk to måder at gøre dette på, den første bruger selve iOS-enheden, men der er forbehold og begrænsninger med det, og så er der den traditionelle metode til at downloade opdateringsfilerne direkte fra Apple uden iTunes, hvilket er særligt nyttigt for dem der er afhængige af download managers eller som bare støder på problemer med iTunes automatiske opdateringer.

Vi vil dække begge metoder til at opnå iOS-software uden at bruge iTunes til at downloade det. Vi starter med den nemmeste metode til at bruge selve enheden til at få iOS-opdateringen. Dette gælder for alle moderne versioner af iOS.

Download iOS-opdateringer direkte til iPhone, iPad eller iPod touch

Takket være OTA (standing for Over The Air) opdateringer, kan du også downloade opdateringer til iOS direkte på en iPhone, iPad eller iPod touch uden endda at bruge iTunes. Der er dog en advarsel her, og det er enheden, der skal køre systemsoftware senere end version iOS 5.0, så ældre hardware kan blive udeladt. Under alle omstændigheder, hvis du kører iOS 5 eller nyere, kan du bruge OTA til at opdatere iOS uden vedhæftede filer til en computer eller pc overhovedet.

  1. Tryk på "Indstillinger" og tryk på "Generelt"
  2. Tryk på "Softwareopdatering" for at se, om der er nogen opdatering tilgængelig for luftoverførslen

Hvis en opdatering er tilgængelig, afslutter du Download og Installer, afslutter processen for dig uden vedhæftning til en computer og ingen iTunes overhovedet. Meget fint!

Dette er langt den nemmeste måde at få iOS-opdateringen installeret på en enhed og kræver slet ingen computer, hele er færdig på iPhone eller iPad.

Download iOS opdateringer uden iTunes

Du kan altid downloade IOS IPSW-filer uden iTunes, og derefter opdatere softwaren ved hjælp af iTunes selv.

Vælg din iOS-hardware for at få en komplet liste over iOS-opdateringer til den pågældende enhed:

  • Se alle nye iOS IPSW versioner og filer
  • iPhone IPSW Downloads
  • iPad IPSW Downloads
  • iPod touch IPSW Downloads

Bemærk, at du stadig skal bruge iTunes til at installere iOS-opdateringen på din hardware.

IOS-opdateringsfilen er hentet, hvad nu?

Når du har downloadet den IPSW-fil, der svarer til din iOS-enhed:

  • Start iTunes
  • Mulighed + Klik (Mac OS X) eller Skift + Klik (Windows) Opdater-knappen
  • Vælg den IPSW-opdateringsfil, du lige har downloadet
  • Lad iTunes opdatere din hardware til den nyeste version

Det er alt der er til det. Dette er ofte en mere pålidelig måde at få en iOS-opdatering med, og i nogle tilfælde vil iTunes slukke under overførslen, når en iOS-opdatering lige er blevet frigivet, skyldes det sandsynligvis overbelastning af serveren.

Helt ærligt er det ofte hurtigere at bare downloade opdateringsfilerne direkte fra Apple, da de leveres via en CDN, de har tendens til at gå til eller nær dine maksimale downloadhastigheder.

På en sidebesked, hvis du forsøgte at downloade en iOS-opdatering fra iTunes, og det mislykkedes, kan det være, at du vil ødelægge filen, den downloadede. Du kan gøre dette ved at gå til IPSW-filens placering og bare slette filen. Nogle gange kan dette alene løse problemer med iOS-download.

Opdateret den 4/12/2015