Sådan downloades et websiderarkiv med Safari til Mac

Har du nogensinde ønsket at downloade og gemme en bestemt webside som et arkiv uanset årsag? Måske er det en gammel, enkel personlig hjemmeside, du vil beholde, eller måske vil du have et arkiv af en bestemt hjemmeside eller samling af websider til en anden offline brug. Safari til Mac OS giver en enkel måde at downloade og gemme websider som noget, der hedder et webarkiv, som er selvstændige små arkivfiler på en given webside, der kan fås lokalt.


Når du gemmer en webside som et webarkiv i Safari til en lokal Mac, bliver al websidetekst, artiklens indhold, billeder, stilark og andet webindhold bevaret i den webarkivfil. Denne fil kan åbnes lokalt på Mac'en, selvom den ikke er online, men de links, der er inkluderet på websiden, henvises stadig til de oprindelige kilde-URL'er, og dermed følger disse links stadig brug for onlineadgang, som ville sende til formularer og udføre andre funktioner der kræver internetadgang.

Og hvis du undrer dig over, er dette ikke et tilstrækkeligt middel til at sikkerhedskopiere et websted eller en webserver, hvilket er en meget mere kompleks proces, da næsten alle moderne websteder har mange backend-komponenter, kode, databaser, scripts og andre oplysninger, der ville ikke hentes gennem denne simple webarkiv oprettelse.

Sådan gemmes en webside som et webarkiv i Safari på Mac

  1. Start Safari på Mac, hvis du ikke allerede har gjort det
  2. Åbn den webside, du vil downloade til offline brug og adgang, for eksempel denne aktuelle side
  3. Gå til menuen "Fil" i Safari og vælg "Gem som"
  4. Vælg rullemenuen "Format" og vælg "Webarkiv" og vælg derefter at gemme websarkarkivet til den ønskede placering

Websiden bliver nu gemt som en .webarkivfil, der åbnes i Safari. Det er en selvstændig fil, der holder websiden data, tekst, indhold, billeder, stilark og andre komponenter på websiden.

Fra Finder kan du nu finde den .webarkive fil, du oprettede og gemte, og åbne den direkte i Safari. Du vil bemærke i webadresselinjen, websiden læses fra det lokale filsystem i stedet for en fjernserver, i stinavformatet for noget som "fil: ///Users/USERNAME/Desktop/SavedWebPage.webarchive"

Websider arkiver er ofte flere megabyte i størrelse, men nogle gange kan de være små eller meget større, afhængigt af den webside, der gemmes.

Bemærk, at dette ikke er en løsning på at sikkerhedskopiere et helt websted . Hvis du ønskede at hente en hel webside eller hjemmeside og tilhørende bibliotek til sikkerhedskopiering, ville den bedste tilgang være at logge ind på den relevante webserver via SFTP og downloade alle webfiler direkte. Hvis du ikke ved, hvordan du gør det, skal du kontakte din webhosting provider. Det næste bedste ville være at bruge Wget til at spejle et websted eller et lignende værktøj, selvom wget og curl ikke downloader scripts, databaser eller backend-oplysninger.

Dette kan tilbyde en interessant måde at oprette et lokalt webarkiv på visse websider på, men det er ikke den eneste måde at læse og se websider offline på. Reading-listen i Safari til Mac og iOS tillader også offline visning af websider og artikler, og du kan også bruge Print til PDF på Mac eller gemme websider til iBooks i iOS eller også bruge Gem som PDF på iPad eller iPhone til udfør den samme opgave fra enhver webside, der ses i Safari.

Det er værd at nævne, at hvis du kan bruge dette trick til at udskrive en webside uden annoncer, men stop kortfattet udskrivning og blot gemme fra Reader-visningen, hvis du også vil gemme en forenklet version af den pågældende hjemmeside.