Sådan Dual Boot OS X 10.7 Lion og OS X 10.8 Mountain Lion

OS X Mountain Lion er Apples nyeste Mac-operativsystem, der er komplet med en flok nye funktioner, som iOS-brugere finder bekendt. Det ligner en god tilføjelse til Mac OS-familien, men den er stadig i Developer Preview, har en hel del fejl og er ikke helt klar til prime time. For dem, der ønsker at udforske og udvikle til OS X Mountain Lion uden at miste deres primære og stabile - OS X Lion installation, er det bedste at lave en dobbelt opstart. Dette giver dig mulighed for at have både Mac OS X 10.7 og OS X 10.8 på samme Mac, som du nemt kan skifte mellem med en genstart.

Før du begynder, skal du gøre følgende:

  • Kontroller systemkrav for at sikre OS X Mountain Lion-kompatibilitet
  • Download OS X Mountain Lion fra App Store
  • Sikkerhedskopier Mac'en i OS X Lion ved hjælp af Time Machine

Hvis du allerede har lavet et bootinstallationsprogram til OS X Mountain Lion, kan du bruge det, eller du kan partitionere direkte fra Diskværktøj i Lion. Det skal ikke noget, selvom OS X Lion kan vælges med at opdele boot-drevet end tidligere versioner af Mac OS X. Når du har sikkerhedskopieret din Mac, kan du fortsætte.

Konfigurer Dual Boot til OS X Lion & Installer OS X Mountain Lion

Vi går gennem partitionering, installation og opstart af enten version af Mac OS X:

  1. Åbn Disk Utility, klik på harddisk og klik derefter på "partition"
  2. Klik på ikonet + for at tilføje en ny partition, gør den mindst 14GB og navngiv den noget, der er åbenlyst som "Mountain Lion", og klik derefter på "Apply"
  3. Bekræft oprettelsen af ​​partitionen (se note nedenfor, hvis du har problemer her)
  4. Start OS X Mountain Lion Preview installer (eller monter filen InstallESD.dmg), og åbn "Install OS X Mountain Lion Preview 1.app" for at starte installationen
  5. Klik igennem for at installere, og vælg den nyoprettede partition "Mountain Lion"
  6. Lad installationen starte, Mac'en genstarter og installerer OS X Mountain Lion begynder

Du er færdig! Når installationen er færdig, vil du blive mødt af den velkendte OS X velkomst og opsætningsskærm.

Valg af hvilken OS X-version, der skal startes
Hold nede Option under genstart for at hente bootloaderen. Du finder fire drev; en til OS X 10.7, en til OS X 10.8 og en gendannelsespartition for hver OS X-version. Derfor var det vigtigt at navngive OS X Mountain Lion-partitionen noget indlysende.

Vælg "Mountain Lion" og start som normalt. Opstartsdiskindstillingerne kan også indstilles via systemindstillingerens opstartsdiskpanel på ethvert tidspunkt i enten Mac OS X 10.7 eller OS X 10.8.

Konkurrerende Recovery Partitions
At have to aktive gendannelsespartitioner kan forårsage problemer, hvis du forsøger at gendanne fra den ene eller den anden, og det anbefales ikke at bruge enten for at gendanne operativsystemet i den nuværende dual boot-opsætning. Hvis du vil fjerne enten OS X Lion eller OS X Mountain Lion-partitioner, skal du ikke glemme at fjerne genoprettelsespartitionen, der ledsager den version af Mac OS X. Hvis ikke, kan du utilsigtet gendanne det forkerte OS eller støde på opstartsproblemer hvis du sletter det forkerte OS og finder genoprettelsespartitionen uforenelig med den resterende version af OS X.

Bemærk om partitionering i OS X 10.7
Som nævnt tidligere er OS X Lion pickier end tidligere versioner af Mac OS X, når partitionen af ​​opstartsdrevet. Hvis du har problemer med at partitionere det aktive bootdrev, genstart i Recovery Mode (Command + R ved opstart) og brug Disk Utility derfra for at oprette partitionen, og genstart derefter igen til OS X Lion og fortsæt med installationen.