Sådan aktiveres flere profil- og gæstebrowsing-support i Chrome

Hvis du deler en computer, eller når en anden bare skal bruge din webbrowser et stykke tid, ved du sikkert frygten for at bekymre sig om en million gemte weblogins, historie, gemte søgninger og uanset andre tilpasninger og personlige data, du har i browseren. Fælles løsninger er ofte at bruge en gæstekonto, en anden webbrowser eller endda privat browsertilstand, men en anden mulighed er at aktivere en skjult gæstebrowsing og profiltilstand i Google Chrome, hvilket gør flere kontohåndtering meget nemmere og specifikke for Chrome. webbrowser.


Profilstyring og Guest Browsing Mode er en slags hemmelig funktion, som ikke er aktiveret som standard i Chrome, men det ser ud til at fungere fejlfrit i Mac OS X, Windows og Linux (og formodentlig også Chrome OS). Sådan kan du tænde og bruge funktionen, som også fungerer som en praktisk måde at jonglere flere Google-konti på en enkelt computer på:

  1. Åbn Chrome og gå til flagindstillingerne ved at indtaste følgende URL:
  2. chrome://flags

  3. Søg efter "Aktivér ny profiladministration" og vælg 'Aktiver' funktionen, dette vil tilføje profilen og gæstebrugerfunktionen til Chrome
  4. Genstart Chrome for at ændringer skal træde i kraft (du kan klikke på knappen "Genstart nu" nederst på skærmen for at gøre det for dig)

Når Chrome genåbnes, finder du en ny avatar menu er tilgængelig til højre som en del af den primære Chrome vindues titellinje. Hvis du klikker på menupunktet, kan du se en liste over Google-brugerkonti, der er logget ind i Chrome-profiladministratoren, og du kan enten logge ind på nye Google-konti på denne måde eller vælge "Guest"

Gæstemodus er faktisk meget ligesom at åbne et nyt inkognitovindue (med samme vinduesfarve og alt), hvor intet er gemt, og brugeraktiviteten ikke efterlader nogen cookies eller historie som cache på computeren.

Dette er en rigtig god funktion, som på nogle måder er som at bruge Private / Incognito Browsing i webbrowsere, bortset fra at du også har mulighed for hurtigt at skifte mellem Google-brugerkonti via vinduemenuen, hvilket kan gøre jonglering flere brugerkonti ekstremt nemt.

Fra nu af synes dette at være begrænset til desktopversioner af Chrome, men måske vil en lignende funktion blive implementeret i Chrome til iOS og Android i fremtiden.