Sådan afslutter man kommandoen og afslutter man pages korrekt

Kommandoen "mand" er kort for manuel, og med det kan du kalde detaljeret manuel side og oplysninger om næsten alle andre kommando- eller kommandolinjeværktøjer, der er tilgængelige, herunder ved hjælp af en omfattende mandokumentsøgning for at finde relaterede manuelle sider. Mens mansider ofte bruges og refereres, ved mange brugere ikke, hvordan man korrekt afslutter vores afslutning ud af man-kommandoen . Det kan måske lyde lidt dumt eller newbie-ish, men endda longtime unix-brugere kan muligvis ikke vide, hvordan man holder op af mand (endsige afslutter VIM for den sags skyld - begge er mere almindelige, end man tror).

Vi får dette spørgsmål ofte, og ikke at bekymre os; Det er ekstremt nemt at forlade mandens kommando, og det er universelt, hvilket betyder at du kan stoppe mand det samme på et unix-operativsystem, der indeholder funktionen, uanset om det er Mac OS, Mac OS X, Linux, BSD eller på anden måde.

Trick til Exiting Man Command: q

Tryk blot på "q" tasten for at gå ud af en man side. Ja det er så nemt, at du blot trykker på "q" vil gå ud af mandens kommando korrekt.

Dette burde være nemt for Mac-brugere at huske, fordi kommandotastaturet Q + afbryder et program, så det er allerede ret ligner. Bare slip kommandotasten og tryk kun på "Q", og du vil gå ud af enhver åben man side.

Hvis du vil prøve det selv selv, skal du starte med at starte Terminal applikationen og derefter åbne enhver man side ved at skrive "man (command)" for eksempel "man ipconfig" (du kan hurtigt starte man pages via menuen Terminal Hjælp ved hjælp af måde eller højreklik på en kommando og start en derfra).

Selvfølgelig hvad er det ikke at gøre, er knappen mash: et fælles tema er for mange kommandolinjebrugere at mash Control + C, Control + Z eller Control + X for at prøve at suspendere eller afslutte MAN, jeg har set dette mange gange (og aldre siden da først udforskede kommandolinjen gjorde det samme selv), men alt, hvad der vil gøre, er at suspendere mand, som derefter skal opsiges separat. Det er ikke den rigtige tilgang, og det er faktisk sværere end bare at trykke på "q" alligevel - så hvis du har den vane, så prøv at huske at bare trykke på 'q' i stedet, det er meget lettere.

Kender du til andre tricks eller nemme måder at huske udgående manuelle sider eller bedre arbejde med mand kommando? Lad os vide i kommentarerne.