Sådan finder du startmenuen i Windows

Startkonfigurationsmenuen i Windows giver dig mulighed for at vælge programmer, som du gerne vil starte, når din computer er tændt. Ifølge Microsoft.com er en overfyldt opstartsliste en almindelig årsag til langsomme computere. Når din computer skal starte færre programmer og tjenester, kan systemet starte sig selv hurtigere. Du kan hurtigt finde og bruge startkonfigurationsmenuen, når som helst du har brug for at justere de programmer, der starter med din computer.

Log på din computer ved hjælp af en konto med administrativt privilegium og adgang.

Klik på menuen "Start", og vælg "Kør". I Windows 7 og Windows Vista skal du vælge "Tilbehør" og derefter vælge "Kør".

Skriv "msconfig" i feltet "Kør". Klik på "OK". Hvis du bruger kontrol af brugerkonti i Windows 7 og Windows Vista, bliver du muligvis bedt om at tillade handlingen. Klik på "Fortsæt" for at tillade handlingen.

Vælg fanen "Startup" for at afsløre startmenuen. Fra fanen "Startup" skal du vælge de programmer, der skal aktiveres eller deaktiveres ved opstart.

Klik på "Anvend" for at anvende dine indstillinger, og klik på "OK" for at lukke startkonfigurationsmenuen. Du kan vælge at genstarte din computer med det samme eller genstarte senere efter anvendelse af nye opstartsindstillinger.

Tips

Brug startkonfigurationsmenuen til at deaktivere programmer, som du ikke behøver at starte med din computer, som instant messengers, spilværktøjer eller anden software.