Hvor langt kan havradioer overføre land til land?

Kommunikation via radio på land var en dille i 1970'erne. Både private personbiler og professionelle lastbilchauffører brugte de billige Citizens Band-transmissioner med begrænset rækkevidde for at undgå hastighedsbilletter og til at fordrive tiden mens de loggede motorvejsmil. I dag kræves ingen licens til at betjene en CB-radio, men enheden er næsten forsvundet fra personbiler. VHF marine radioer er mere kraftfulde, men deres anvendelse i land kan lande brugere i varmt vand med FCC.

CB-radioer

En licens til at drive en CB er ikke længere nødvendig. Men CB-radioer har højst kun 4 watt bæreevne, hvilket giver klar modtagelse over afstande på ikke meget mere end fem miles. Og rækkevidden er begrænset af "synsfelt", den uhindrede sti mellem sendende og modtagende antenner. Bjergrigt terræn kan reducere CB rækkevidde til blot et par hundrede yards.

VHF Marine Radios

VHF marine radioer er betydeligt kraftigere end CB radioer. De er afgørende for søfolk at kommunikere med andre skibe, havnefogeder, brooperatører, lystbådehavne og redningstjenester. De Forenede Staters kystvagt overvåger marinekanal 16 (156,8 MHz,) den internationale opkalds- og nødkanal. Det maksimale output for en VHF-marinradio, også reguleret af FCC, er 25 watt, hvilket giver et åbent vandområde på op til 60 sømil.

Brug på land

Marine radioer fungerer ikke anderledes end CB-radioer, da deres modtagelse styres af synsfeltet. På åbent hav er der naturligvis ingen bakker eller træer, der kan påvirke transmission, selvom tåge kan have samme begrænsende indflydelse. Fritidsbådere, der navigerer i store søer, hvor terrænet helt sikkert spiller en rolle, kan finde deres radioer ikke meget bedre end en CB.

FCC-regler

Der kræves en licens til at drive en maritim radio, og licensklassen til en landbaseret radio er særlig begrænsende. Da marine radioer befinder sig ved elektronisk livline offshore, regulerer FCC strengt deres anvendelse. Under optimale forhold ville en havradio, der øger 25 watt, naturligvis transmittere og modtage meget længere end en CB. I betragtning af at en marinradio kan modtage op til 60 sømil, kan det tænkes på fladt land, at afstanden ville være næsten den samme.

Advarsel

I 2005 indgav FCC en strafferetlig klage mod en jæger i Florida efter at have sporet sin VHF marine transmission til en radio installeret i hans pickup truck. Jægeren indrømmede at bruge den marine frekvens til jagtformål og hævdede, at den mere kraftfulde radio øgede sin evne til at modtage transmissioner fra andre jægere. Hans $ 10.000 bøde blev reduceret til $ 650 på grund af hans manglende evne til at betale baseret på hans selvangivelse.