Sådan finder du Wi-Fi-netværkskoder fra kommandolinje på Mac

I betragtning af kompleksiteten af ​​nogle wi-fi-netværkskoder kombineret med den generelle infrekvens ved at indtaste dem, og at de typisk gemmes under brug, er det ikke særdeles usædvanligt at glemme, hvad en bestemt routers trådløse adgangskode er.

Heldigvis, hvis du er på en Mac, er der et par måder at gå på at finde de tabte eller glemt wi-fi router login detaljer.

Måske er den nemmeste metode til at gendanne glemte trådløse adgangskoder med KeyChain Access i Mac OS X, men hvis du er en avanceret Mac-bruger, kan du måske hente de samme data fra kommandolinjen, og det er det, vi skal demonstrere her.


Du skal kende routernavnet på wi-fi routerens adgangskode, du ønsker at hente. Resten er ret lige fremad.

Find og vis Wi-Fi-netværksadgangskoder fra kommandolinjen i Mac OS X

For at komme i gang med dette trick, skal du åbne Terminal-appen fra / Applications / Utilities /, og brug derefter følgende kommandosyntax til at finde og vise adgangskoden til et bestemt trådløst netværk:

security find-generic-password -ga "ROUTERNAME" | grep "password:"

Udskift "ROUTERNAME" med det nøjagtige navn på den trådløse router, du vil hente adgangskoden til. Du behøver ikke at være forbundet til netværket for at gendanne adgangskoden til netværket, du behøver kun at have sluttet sig til det en gang og gemt adgangskoden til det, da du sluttede til dengang.

Lad os f.eks. Sige det trådløse router navn er "DIN-ROUTER", kommandoen vil se ud som følger:

security find-generic-password -ga "YOUR-ROUTER" |grep "password:"

Hvis du trykker på retur og kører den kommandostreng, vil du anmode om administrator login (eller du kan prefix med sudo), som derefter returnerer adgangskoden til den givne router og ser ud som følgende:

$ security find-generic-password -ga "YOUR-ROUTER" |grep "password:"
password: "osxdailysecretpassword"

I dette eksempel er adgangskoden til "DIN-ROUTER" "osxdailysecretpassword", minus citaterne.

Denne kommando kan være særlig nyttig, hvis du kombinerer den med evnen til at liste alle trådløse netværk, som en Mac har tilsluttet til før, især hvis du ikke kan huske det nøjagtige navn eller stavemåden for en bestemt router.

Du kan også aflevere røret til grep, som vil rapportere yderligere detaljer om den forespurgte router, men de fleste af de indberettede data er ikke særlig nyttige, hvorfor derfor vi renser udgangen og forkorter det med grep. For de nysgerrige, kommandoen returnerer uden grep pipe ville se noget som følgende:

$ security find-generic-password -ga "YOUR-ROUTER-NAME"
keychain: "/Library/Keychains/System.keychain"
class: "genp"
attributes:
0x00000007 blob="YOUR-ROUTER-NAME"
0x00000008 blob=NULL
"acct"blob="YOUR-ROUTER-NAME"
"cdat"timedate=0x52192841772471472498124818A00 "20150723143649Z\000"
"crtr"uint32=NULL
"cusi"sint32=NULL
"desc"blob="AirPort network password"
"gena"blob=NULL
"icmt"blob=NULL
"invi"sint32=NULL
"mdat"timedate=0x52192841772471472498124818A00 "20150723143649Z\000"
"nega"sint32=NULL
"prot"blob=NULL
"scrp"sint32=NULL
"svce"blob="AirPort"
"type"uint32=NULL
password: "osxdaily"

I dette tilfælde er wi-fi-adgangskoden til 'Din-Router-Navn' med 'Password:' osxdaily '' helt nederst på den returnerede kommando.

Som allerede nævnt kan du finde de samme wi-fi-loginoplysninger fra KeyChain Access-værktøjet i OS X, og du behøver ikke engang at oprette forbindelse til det wi-fi-netværk, du henter adgangskoden til, hvilket er yderst nyttigt for Disse tider får du et telefonopkald fra en ven eller et familiemedlem, der spørger "hej hvad er routeren til routeren i så og så hus" (måske er jeg den eneste, der får disse opkald). Uanset om du går på kommandolinjestrækningen som beskrevet her, hvilket i sidste instans kun er en terminal tilgang til nøgleringstasten alligevel, eller gennem det mere brugervenlige KeyChain Access-program, er det op til dig.

Takket være LifeHacker for at påpege dette store trick, rensede vi det lidt med grep, men for pc-brugere fortsætter Lifehacker med at demonstrere, hvordan man udfører samme wi-fi router-adgangskode fundet fra en Windows-pc også, hvilket uden tvivl kunne være nyttigt til mange brugere, primært baseret på Mac'er eller på anden måde.