Sådan udskiftes en mistet Sprint-mobiltelefon

Det er altid en smerte, når du mister noget så vigtigt som en mobiltelefon. Mobiltelefoner går tabt konstant og returneres aldrig, hvad enten på grund af uærlige mennesker, der finder dem, eller hvis telefoner simpelthen er for tabte til at finde. Udskiftning af en mistet Sprint-mobiltelefon er ret let, selvom det kan tage noget tid og et par telefonopkald fra din side.

Trin 1

Ring til Sprint kundeservice på 1-888-211-4727.

Trin 2

Angiv, at du har mistet din mobiltelefon og har brug for at få service til din gamle telefon stoppet med det samme.

Trin 3

Forespørg om telefonforsikring, og om din telefonforsikring dækker tabet af en telefon.

Trin 4

Hvis du er dækket, så spørg om det beløb, som en kredit vil blive udstedt til dig for. Du kan derefter bruge kreditten til at købe en ny telefon i enhver Sprint-butik eller forhandler.

Trin 5

Hvis du ikke er dækket, så spørg om, hvad du kan gøre for at købe en ny telefon. Gå til en Sprint-forhandler og tjek de nye telefoner, der er tilgængelige for køb. Du kan endda købe en telefon online eller i detailbutikker: Bare sørg for, at telefonerne er kompatible med din Sprint-kontrakt ved at spørge en medarbejder.

Bring din nye telefon til en Sprint-forhandler, og få dem til at konfigurere den og sætte den på din gamle mobiltelefonplan for uafbrudt service.