Sådan sælges sikkert på Craigslist

Ifølge Craigslist offentliggøres mere end 50 millioner klassificerede annoncer til webstedet hver måned i USA. Som et gratis websted uden mange retningslinjer eller tilsyn kan Craigslist være en attraktiv og hurtig måde at sælge alt fra børnetøj til møbler til biler. Mens Craigslist hævder, at de fleste af brugerne har gode intentioner, har der været tilfælde af svig og voldelig kriminalitet mellem købere og sælgere. Craigslist-sælgere kan dog følge et par trin for at sikre deres personlige og økonomiske sikkerhed.

Trin 1

Skriv en detaljeret beskrivelse af den vare, der er til salg, inklusive en informativ titel. Jo flere detaljer, du inkluderer om din vare, hjælper ikke kun den med at sælge hurtigere, men reducerer antallet af forespørgsler, du modtager, og frem og tilbage e-mails og telefonopkald, du skal engagere dig med potentielle købere. Sørg også for at tilføje fotos af varen.

Trin 2

Efterlad dine personlige oplysninger ude af posten. Craigslist giver sælgere mulighed for at anonymisere deres e-mail-adresse, så ingen købere kan se den. Undgå også at tilføje et telefonnummer, hjemmeadresse eller andre oplysninger, der kan føre nogen til dit hjem, inklusive dit generelle kvarter.

Trin 3

Hold kommunikationen kort og udrydde spam. Når forespørgslerne starter, kan du hurtigt slette enhver e-mail, der ligner spam. Ifølge "Minneapolis Star-Tribune" vil nogle svindlere sende tæppe-e-mails til sælgere, der blot spørger "Er din vare stadig tilgængelig?" Hvis e-mailen er vag og generisk, skal du slippe af med den. Når det kommer til andre købere, skal du ikke give detaljer om dit personlige liv. Hold kommunikationen professionel og kort.

Trin 4

Deal med lokale Craigslist-købere. En lokal transaktion er lettere at administrere og giver dig mere kontrol over, hvordan og hvornår du vil mødes.

Trin 5

Bed om kontanter og accepter kontanter. En almindelig Craigslist-fidus involverer købere, der betaler sælgere med postanvisning eller kasserechecks. Sælgeren går til indløsning af checken og finder senere ud af, at den var bedragerisk, hvilket efterlod sælgeren ansvarlig for de midler, han brugte. For store billetartikler som en bil skal du møde sælgeren i hans bank, så han kan trække kontanterne eller få en check direkte fra sin bank.

Mød på et offentligt sted med masser af mennesker rundt. Mød aldrig en køber hjemme eller hans. Vælg en café eller et andet travlt sted. Undgå et stort åbent område som en park, hvor andre mennesker er mindre tilbøjelige til at lægge mærke til dig. Tag en ven eller et familiemedlem med dig, eller lad i det mindste nogen vide, hvor du skal hen og hvornår. Tag en mobiltelefon med dig som en ekstra forsigtighed.