Er jailbreaking din iPhone ulovlig? Ikke mere

iPhone ejere i USA kan nu lovligt jailbreak og låse deres iPhone enheder, ifølge nye regler fremsat af den amerikanske regering. Selv om det er dejligt at få lov til at legalisere det, stoppede det næppe nogen fra jailbreaking eller oplåsning af telefoner i fortiden.

Selvom det er legaliseret, er det værd at nævne, at Jailbreaking eller ved hjælp af en opladeren oplåsning på en iPhone eller iPad, ophæver stadig din garanti efter Apples brugeraftale. Hvis du har en jailbroken enhed, er det nok klogt at gøre en ren genopretning, før du får den til service.

Den jailbreaking fritagelse var en del af en håndfuld undtagelser meddelt mandag, herunder:

• Tillade ejere af brugte mobiltelefoner at bryde adgangskontrollerne på deres telefoner for at skifte trådløse operatører.
• tillade folk at bryde tekniske beskyttelser på videospil for at undersøge eller rette sikkerhedsfejl.
• tillade kollegeprofessorer, filmstuderende, dokumentarfilmsproducenter og producenter af ikke-kommercielle videoer at bryde kopieringsbeskyttelsesforanstaltninger på dvd'er, så de kan indlejre klip til uddannelsesformål, kritik eller kommentarer.
• Tillad computerejere at omgå behovet for eksterne sikkerhedsenheder kaldet dongles, hvis donglen ikke længere fungerer og ikke kan erstattes.
• tillade blinde mennesker at bryde låse på elektroniske bøger, så de kan bruge dem med læsthøj software og lignende hjælpemidler.

Du kan læse mere fra Associated Press.

Nu, hvis kun at købe en iPhone uden en kontrakt ville komme uden en transportør lås i USA også ... en dag måske!