Sådan spiller du FLAC lydfiler på Mac

Ønsker du at lytte til FLAC lydfiler på en Mac? Måske har nogen sendt dig en lydfil i .flac-format, og du kan ikke finde ud af, hvordan du spiller det? Der er flere muligheder for at spille FLAC i Mac OS, men iTunes er ikke en af ​​dem.

Heldigvis er der en række andre valgmuligheder til rådighed for at afspille FLAC-filer i Mac OS, men til vores formål her vil vi fokusere på en enkel og gratis løsning, som du måske allerede har på din computer.

Hvad er FLAC audio?

For dem der ikke er bekendt med FLAC, er der en kort forklaring: FLAC står for Free Lossless Audio Codec, og det er et tabsløst lydkomprimeringsformat, hvilket grundlæggende betyder, at FLAC-filen er en nøjagtig kopi af den originale ukomprimerede lydkvalitet af høj kvalitet, uanset om det er fra en cd, line-in-optagelse eller en anden lydkilde. Fordi det er komprimeret, tager filstørrelsen op mindre lagerplads, men fordi det er tabløst, er lydkvaliteten meget høj.

FLAC-filer bruges typisk af musikentusiaster, audiophiler, musikproducenter, lydredaktører og lydingeniører, men der er også andre anvendelser til dem, næsten altid forbundet med enten optagelse, redigering eller lytte til den absolutte lydkvalitet af en sang eller et lydspor.

Forunderligt spiller iTunes ikke FLAC-filer på Mac, hvilket er grunden til, at hvis du er en Mac-bruger på udkig efter en FLAC-musikafspiller, skal du kigge andre steder end iTunes.

Sådan spiller du FLAC lydfiler på Mac med VLC

Der er en række FLAC lydafspillere til Mac, men en af ​​de enkleste at bruge, der også sker at være fri, er VLC. Ja, VLC den meget populære, multi-talentfulde og mangfoldige videospiller, spiller også FLAC lydfiler! Den anden fantastiske ting ved VLC er, at den fungerer, når den fungerer på Mac, også på Windows, Linux, iOS og Android, så du kan bruge den samme app i stort set alle OS-miljøer til at afspille dine FLAC-filer (eller film stof).

  1. Klik her for at gå til VLC-udviklerens websted og vælg derefter at downloade VLC
  2. Installer VLC på Mac'en og start applikationen
  3. Find FLAC-lydfilerne på Mac'en og træk og slip dem i VLC-vinduet eller VLC Dock-ikonet
  4. Klik på afspilningsknappen for at begynde at lytte til dine FLAC-format lydfiler i Mac OS

Du kan også lave og gemme store afspilningslister i VLC, så hvis du trækker og slipper et stort antal .flac FLAC lydfiler i VLC, kan de spilles i samme slags afspilningsliste, du kan forvente i en app som iTunes.

VLC betragtes normalt som en videospiller, som det også er, og det er bestemt det primære forbrug, men det er virkelig som et medie, der spiller swiss army knife med evnen til at spille et stort udvalg af video- og lydformater, herunder FLAC og ud over. Hvis du er nysgerrig, kan du se flere VLC tips her.

Åh, og jeg ved hvad du tænker ... hvordan kan du spille FLAC lydfiler i iTunes? Nå, da iTunes ikke understøtter FLAC-lydafspilning, kan du ikke uden at konvertere FLAC-filerne til et andet format. For eksempel kan du konvertere FLAC til mp3 og afspille dem i iTunes, selvom mp3-lyd er tabt og lydkvaliteten reduceres ved at gøre det. Du kan også vælge at konvertere FLAC til et tabsløst lydformat, der er kompatibelt med iTunes, som Apple Lossless, men det er et emne for en anden artikel helt og holdent. Du kan dog rive en cd til iTunes og ændre iTunes-indstillingerne for lydimport for at være Apple Lossless Encoder for at få en lignende effekt. Måske dækker vi dette emne i en anden artikel.

Kender du til en stor FLAC lydafspiller til Mac? Kan du lide at bruge VLC til at spille FLAC filer? Del dine tanker og oplevelser i kommentarerne nedenfor!