Sådan fjerner du EXIF-data fra billeder på Mac hurtigt

Fotos taget med digitalkameraer, herunder iPhone, iPad og iPod touch, omfatter alle nogle EXIF-data, som grundlæggende er metadata med oplysninger om billedet. Med billeder taget fra iPhone og andre smartphones kan disse data endda indeholde detaljer som præcise geografiske koordinater, hvor billedet blev taget (selvom det er let at deaktivere), og generelt kan metadata bare gøre billeder mere oppustet, end de skal være.

Denne vejledning viser dig, hvordan du fjerner alle EXIF-data fra billeder, du vælger at bruge på en Mac på en hurtig og nem måde. EXIF-data indeholder metadata, GPS-koordinater, originatorinformation og meget mere, og ved at strippe EXIF-metadata fra billedfilen vil billedet ikke længere have de oplysninger, der er bundtet med selve filen.


Til vores formål her skal vi bruge et tredjepartsværktøj kaldet ImageOptim, som gør det let at fjerne EXIF-data. ImageOptim er et gratis Mac-værktøj, vi har diskuteret, før det komprimerer og optimerer billederne også. I denne proces med optimering af et billede stripes ImageOptim også EXIF ​​data og metadata fra det pågældende billede og billedfil.

Fjernelse af alle EXIF-data fra billedfiler i Mac OS

Klar til at fjerne metadata fra nogle billedfiler på Mac'en? Her er alt hvad du skal gøre:

  1. Få ImageOptim gratis fra udvikleren
  2. Start ImageOptim på Mac, og sæt vinduet et sted, der giver nem visuel adgang
  3. Træk det eller de billeder, du vil fjerne EXIF-data fra, i vinduet med åbent app for at starte EXIF-fjern processen

De fleste billeder optimeres og strippes ret hurtigt, men det kan tage lidt tid at færdiggøre, hvis du bruger EXIF ​​til at fjerne EXIF ​​fra store mængder fotos eller meget store opløsningsbilleder. JPEG og GIF er ret hurtige, men PNG-filer vil typisk tage lidt længere tid for at fjerne metadata og EXIF-data fra.

Det er så nemt, at EXIF ​​kan fjernes, blot ved at trække og slippe billedfiler i ImageOptim-appen på Mac'en, går de igennem kompressions- og EXIF-metadatafjernelsesprocessen. Slutresultatet vil være mindre filstørrelser uden at miste billedkvalitet, og billederne vil også blive fjernet af alle metadata som GPS-placering, origination, tidtagning, blænde og kamera detaljer og meget mere.

Sådan bekræftes billedfilen ikke længere, har EXIF-metadata på en Mac

Hvis du vil være sikker på, at EXIF-metadata er blevet fjernet fra billedet / billederne, kan du bruge Mac OS Xs Forhåndsvisning-app til at dobbelttjekke:

  • Åbn det pågældende billede med Preview på Mac
  • Træk menuen "Værktøj" ned og vælg "Vis inspektør"
  • Klik på fanen (i), der skal ikke være "EXIF" -fanen, eller indholdet af EXIF-taggen bør begrænses til kun billedmål uden andre data gemt

I dette før og efter billede viser førbilledet til venstre EXIF-metadata intakt på et billede, og efterbilledet til højre viser, at EXIF-metadata er fjernet med succes via ImageOptim-appen.

Hvis du følger internetkultur, kan du være opmærksom på forskellige hændelser, hvor metadata gemt i billeder har ført til forskellige nyhedsrapporter eller andre nysgerrige tilfælde. Denne særlige stilling blev ansporet efter at have snakket med en ven om den ægte bizarro-igangværende saga af John McAfee, hvis "hemmelige" placering blev udsat for, at nogen glemte at fjerne EXIF-data fra billedet eller måske ikke lettere slukker på iPhone-kameraet, før de tog billedet. Jeg er villig til at satse på, at mange mennesker ikke er klar over, at EXIF-data eksisterer selv, endsige at det kan indeholde de præcise koordinater for hvor et billede blev taget, som så let opdages gennem Preview eller en række onlineværktøjer, så McAfee-uheldet er ikke for overraskende.

Åh, og selvom du ikke ønsker at strippe EXIF ​​fra billeder før du sender dem online, er ImageOptim et godt værktøj, der er værd at få for det er komprimeringsfunktioner alene. Det er et praktisk værktøj til at have i enhver Mac-bruger værktøjskasse, og det er gratis.