Sådan repareres brugerrettigheder i Mac OS X

I moderne versioner af Mac OS X reparerer reparation af tilladelser fra Disk Utility-appen ikke brugerens filtilladelser, men det skal udføres særskilt pr. Bruger. Hvis du har problemer med at Spotlight ikke finder dokumenter eller mapper, eller hvis du har andre problemer, som normalt kan løses med en tilladelsesreparation, kan det ofte løse disse problemer.


Denne metode virker i OS X Yosemite, OS X Mavericks, Mountain Lion og Lion. Dette er et godt tip fra et Mac Genius, som en af ​​vores læsere sendte ind, det er velskrevet, så vi vil bare offentliggøre hele sagen ordret:

Reparation af brugerrettigheder i OS X Mavericks, Mountain Lion osv

Du skal genstarte for at udføre dette, og derefter bruge det samme resetpassword-værktøj, der bruges til at ændre adgangskoder i OS X, men i stedet vælge en skjult indstilling.

Når du bruger programmet Diskværktøj og Reparationstilladelser - reparerer det faktisk ikke tilladelsesindstillingerne i mapper og filer i din Hjemmemappe, hvor dine dokumenter og personlige applikationer er bosat.

I de nyeste versioner af OS X er der et ekstra reparationstilladelser programværktøj gemt væk. Dette værktøj er placeret inde i boot Repair Utilities. Sådan får du adgang til det.

  1. Genstart OS X og hold nede Kommando- og R-tasterne.
  2. Du starter op på skærmen Repair Utilities. Øverst skal du i menulinjen klikke på Utilities-elementet og derefter vælge Terminal.
  3. I vinduet Terminal skal du skrive "resetpassword" (uden citat) og trykke på Retur.
  4. Nulstil adgangskoden til adgangskode lanceres, men du vil ikke nulstille adgangskoden . I stedet skal du klikke på ikonet for din Macs harddisk øverst. Vælg den brugerkonto, hvor du har problemer, fra rullemenuen under det.
  5. Nederst i vinduet ser du et område, der er mærket 'Nulstil Hjem Directory Tilladelser og ACL'er'. Klik på knappen Reset her.

Nulstillingsprocessen tager et par minutter. Når det er færdigt, skal du afslutte de programmer, du har åbnet, og genstart din Mac. Bemærk, at "Spotlight" begynder at genindeksere med det samme.

Godt tip, tak for at sende dette i Tony R!

Opdatering: Dette virker i OS X 10.7 Lion, og 10.8 Mountain Lion, OS X 10, 9 Mavericks, OS X 10.10 Yosemite og nyere.