Sådan tilføjes en nedtællingstimer til PowerPoint

Hvis du bruger PowerPoint til at udvikle dine forelæsningspræsentationer, kan du muligvis vise en nedtællingstimer for at angive, hvor lang tid en aktivitet såsom en pause eller labaktivitet skal tage. Brug PowerPoint-dias og figurer til at oprette farverige tal og indstille diasovergangen til automatisk for at opnå en nedtællingseffekt. Alternativt kan du downloade en timerpræsentation fra Microsofts websted.

Åbn en ny PowerPoint-præsentation. Klik på fanen "Hjem", og klik derefter på "Nyt dias" flere gange, indtil du har nok dias til nedtællingstimeren. For eksempel, hvis du vil tælle ned fra fem til nul, i minutter, skal du klikke på knappen "Nyt dias" fem gange for at oprette fem dias.

Vælg det første blanke dias i navigationsruden, og klik derefter på "Indsæt" på båndlinjen.

Klik på knappen "Tekstboks" i gruppen "Indsæt", og vælg derefter "Tekstboks". Tegn et tekstfelt i midten af ​​diaset. Højreklik på det nye tekstfelt, og vælg derefter "Formater tekstboks". Vælg en farve til tekstboksen.

Klik i midten af ​​tekstfeltet, og skriv det højeste antal af din nedtælling, for eksempel 5.

Tryk på "CTRL" og "Skift" for at øge skriftstørrelsen på dit nummer. Gør det stort nok, så dit publikum let kan se det. Vælg f.eks. Arial-skrifttypen, og vælg derefter "60" som størrelse.

Vælg og fremhæv det nye tekstfelt, og tryk derefter på "Ctrl-C" for at kopiere det til udklipsholderen.

Klik på det næste tomme dias i navigationsruden. Tryk på "Ctrl-V" for at indsætte tekstfeltet i det nye dias. Klik på tekstfeltet, og indtast det næste tal i nedtællingen - for eksempel "4."

Klik på det næste tomme dias, fortsæt med at indsætte nye tekstfelter og opdater nedtællingsnumrene, indtil du når "nul".

Klik på et af de nye dias, og tryk på "Ctrl-A" for at vælge dem alle. Klik på "Overgange" på båndlinjen.

Klik på indstillingen mærket "On Mouse Click" i afsnittet "Advance Slide" for at fjerne markeringen fra afkrydsningsfeltet.

Tryk på "F5" -tasten for at køre den nye præsentation og vise nedtællingstimeren i realtid.

Klik på fanen "File" på båndlinjen, vælg "Save As" og vælg derefter "PowerPoint Show" for at gemme filen som et show, der kører automatisk, når der klikkes på fra din filmappe.

Tips

For at oprette en etiket under nedtællingsnummeret skal du tilføje et nyt tekstfelt direkte under det og derefter tilføje teksten "Minutes Rest" eller et andet lignende direktiv.