Sådan justeres en sagens blæserhastighed

Selvom mange mennesker ikke tænker på dem, er case fans en utrolig vigtig del af den moderne computer. Fordi komponenterne i moderne computere er så kraftfulde, producerer de meget varme. Varme er dårlig for computerkomponenter, så det er vigtigt hurtigt at piske den overskydende varme væk fra komponenterne og ud af computerens kabinet. Du kan ændre ventilatorens hastighed for at øge dens effektivitet.

Sådan justeres pc-sagens blæserhastighed

Trin 1

Download og installer SpeedFan-værktøjet. SpeedFan registrerer automatisk alle case-fans, der i øjeblikket er tilsluttet computerens bundkort og viser deres driftshastigheder. SpeedFan viser også den aktuelle driftstemperatur for computerens processor og andre kernekomponenter, så det er muligt at se virkningerne af at justere blæserhastigheden i realtid.

Trin 2

Brug SpeedFan til at justere blæserhastigheden ved hjælp af hastighedsjusteringsknapperne nær bunden af ​​programmets hovedmenu. Den aktuelle RPM-hastighed for ventilatorerne, der justeres, vises i SpeedFan og vil ændre sig afhængigt af, hvordan hastigheden justeres i SpeedFan-værktøjet. Hvis fansen reagerer på kommandoer fra SpeedFan, er der ikke behov for yderligere handling for at justere dem.

Trin 3

Luk computeren, og åbn sagen for at få adgang til computerens interner. Se inde i sagen for at se, om der er nogen fans ud over dem, der dukkede op i SpeedFan. Kontroller de ekstra fans for at se, om de har en ledning, der kan forbinde dem til bundkortet. Denne ledning vil være tynd og ender i en adapter til tre eller fire ben. Hvis der findes en sådan ledning, skal du tilslutte den til bundkortet (se bundkortets manual for den korrekte placering). Ventilatoren skal nu svare i SpeedFan.

Kontroller eventuelle blæsere uden en bundkortforbindelse for en manuel justeringsafbryder. Kig efter en lille kontakt, der er sluttet til blæseren ved hjælp af en tynd ledning. Ventilatorer med en manuel afbryder har typisk tre indstillinger, fra lav til høj. Medieindstillingen er ofte det bedste kompromis mellem støj og køling. Hvis der ikke findes en sådan switch, og der ikke er nogen tilslutningsledning til bundkortet, er ventilatoren ikke justerbar.