Sådan ansøger du om en ISRC-kode

ISRC (International Standard Recording Code) er det internationale identifikationssystem til lydoptagelser og musik-videooptagelser. Hver ISRC er en unik og permanent identifikator for en bestemt optagelse, der kan kodes permanent til et produkt som dets digitale fingeraftryk. Kodet ISRC giver mulighed for automatisk at identificere optagelser til royaltybetalinger. Før din cd trykker, har den brug for denne relevante digitale information kodet i den. Jeg viser dig, hvordan du får ISRC-koden til denne procedure.

Gå til RIAA-webstedet på riaa.com og klik på "Hvad vi laver." Herfra kan du klikke på ISRC-koder.

Download applikationen i form af et .pdf- eller Word-dokument.

Udfyld alle de nødvendige oplysninger og mail eller fax til RIAA-kontoret. De kræver normalt fem hverdage for at svare med din kode, men efter min erfaring vil de svare inden for en dag eller to, hvis de faxes.

Når du har modtaget koden, skal du medbringe den sammen med din cd til mastersessionen. Den masteringtekniker vil kode disse oplysninger på din master-cd. Du kan nu bringe dette til duplikationshuset og have en følelse af lettelse ved at vide, at du kan blive betalt ordentligt, når denne musik afspilles.