SFW-filtypen

Når du kigger gennem nogle mapper med gamle fotografifiler eller søger gennem din fossiliserede diskettesamling, er du muligvis stødt på nogle filer, der ikke kan åbnes med filtypenavnet ".sfw". Disse relikvier fra en tidligere tid kommer fra et lukket filmfirma og kan konverteres til almindelige billedfiler.

SFW-filer

SFW-filer er digitale billedfiler, som en jpeg eller en gif. I modsætning til de mere almindelige filtyper understøttes SFW-filformatet imidlertid ikke bredt af grafiksoftware. Der er kun nogle få softwareapplikationer, der kan åbne og arbejde med en SFW-fil. Formatet er proprietært, ejet af firmaet Seattle FilmWorks. Virksomhedens praksis involverede ofte frigivelse af medier i formularer, der kun kunne udvikles eller åbnes ved hjælp af egne produkter.

Seattle FilmWorks

Seattle FilmWorks startede oprindeligt i slutningen af ​​1970'erne som en virksomhed, der solgte og udviklede film til film og stillbilleder. De brugte en slags film, der var almindelig i filmudviklingen, men blev normalt ikke brugt i kameraer, der er lavet til stillbilleder. Som et resultat kan Seattle FilmWorks-film ikke udvikles af almindelige fotoudviklingsbutikker og skal i stedet sendes ind for at blive behandlet af dem. Virksomheden er nu lukket.

Egne filer

Seattle FilmWorks fortsatte med den samme forretningsfilosofi, da de udvidede sig til den digitale grænse. De tilbød tjenesten med at digitalisere de fotografier, deres kunder sendte ind for at blive udviklet, og returnere dem på en diskette. De kom op med deres eget filformat, SFW, til at bruge til dette, hvilket naturligvis kun kunne åbnes med deres proprietære software.

Åbning af en SFW-fil

For at åbne en SFW-fil skal du bruge den originale Seattle FilmWorks-software, SFW PhotoWorks. Det ville være kommet med selve fotofilerne på den samme diskettedisk. Hvis du ikke har disketten, skal du ikke fjerne den. Der er andre applikationer, der er oprettet til at konvertere gamle SFW-filer til standard billedfilformater såsom jpeg eller gif. Nogle, inklusive en som på dette websted joenord.com/apps/sfwjpg/, er gratis!