Patent Tips Virtuelle Desktops & Spaces Kommer til iPad & IOS ... eller en Touch Mac?

Fremtiden for iOS er roligt at forme bag scenen hos Apple, og vi vil nok se godt på iOS 5 under WWDC 2011, men indtil da er det mest et gættespil. Det vil sige, indtil nogen opgraderer nogle patenter, der viser mulige funktioner i en aktuelt uudgivet produkt. Tilfældigvis har PatentlyApple opdaget et patent, der beskriver Spaces (virtuelle desktops), der bruges på en "Multifunktionsenhed", der ligner en iPad.

iPad ... eller Touchscreen Mac?
Selvom patenttrækningen ligner en iPad, synes jeg, det er lige så muligt, at multifunktionsenheden kunne være en touchscreen-skærm, selv for en i øjeblikket ikke-udleveret touchscreen-Mac. Jeg siger dette, fordi den adfærd, der beskrives i patentet, ligner hvordan Spaces fungerer i Mac OS X 10.7 Lion, hvor du fejer mellem Spaces ved hjælp af styrefladen. Det minder også om de multitouch-bevægelser, du kan aktivere til iPad ved hjælp af udviklerværktøjer med iOS 4.3. Disse gestus ligheder kan endda antydes ved yderligere sammenlægning og deling af funktioner mellem fremtidige versioner af iOS og Mac OS X.

Sidste år viste flere patenter sig for ting som en MacBook-tablet, MacBook Touch og endda en iMac Touch, der kører både iOS og Mac OS X.

Du kan se flere detaljer om patentet hos PatentlyApple. Husk, at ikke alle Apple patenter ser dagens lys som en funktion eller et produkt, men de kan give os et godt indblik i, hvad Apple arbejder på.