Sådan opbygges en supercomputer fra ti pc'er

Supercomputere er opstået på grund af efterspørgsel efter beregningskraft med høj kapacitet. Applikationer som medicinsk forskning og vejranalyse er blot to eksempler på anvendelse af sådan teknologi i den virkelige verden. Ifølge Top 500 supercomputerwebsteder kører mere end 78 procent af de 500 bedste supercomputere i verden Linux, et open source-operativsystem. Da open source-software giver adgang til koden bag programmet, er denne løsning meget populær blandt supercomputerprojekter.

Trin 1

Opsæt hovedcomputeren eller noden. Hvis de 10 computere ikke er identiske, skal du bestemme den mest kraftfulde computer, da dette skal være det, der styrer klyngen. Installer Linux på denne computer, og installer de ønskede funktioner. Mens der er et antal pakker at vælge imellem Linux-softwaren, er de eneste, du skal installere for at oprette klyngen NFS (netværksfilsystem) og SSH (sikker shell). Specifikt gør NFS det lettere at dele filer mellem systemer, hvilket påvirker opsætningen af ​​supercomputeren. SSH er en sikker, sikker måde at oprette forbindelse fra en computer til en anden eksternt, kritisk i tilfælde af opsætning af en supercomputer-klynge på 10 computere.

Trin 2

Installer MPI (meddelelsesoverførselsgrænseflade) på din computer. Dette bruges til at tillade hovedcomputerkontrol af de andre computere i supercomputer-klyngen. LAM er et populært valg, og som mange distributioner af Linux er det en open source-mulighed. Afhængigt af din hardware kan du muligvis finde en præ-kompileret version af den MPI-software, du har valgt. Hvis ikke, skal du kompilere det selv eller få anden hardware, der understøttes.

Trin 3

Opret medlem eller slave computere. Den eneste Linux-software, du skal bruge, er NFS og SSH. Mens du kan installere yderligere pakker, er chancerne gode, at du aldrig har brug for adgang til dem fra denne medlemsnode, da du vil arbejde gennem hovedcomputeren, når supercomputer-klyngen er i drift.

Bekræft installationen. Genstart alle maskinerne og se om hver enkelt tændes. Se om du kan oprette forbindelse til hver node fra masteren. Hvis hardwaren ser ud til at køre som designet, skal du påberåbe dig dit MPI-program, uanset om det er LAM eller en anden software, der videregiver interface.