Sådan afslutter du fuldskærmstilstanden i Mac OS X

Nu da Mac-vinduerne grønne maksimeringsknap er standard til at sende apps og windows til fuldskærmstilstand, er en særlig størrelse af MacOS- og Mac OS X-brugere, der måske ikke vidste, at denne adfærd blev ændret, indtil de blev fundet ved en fejltagelse, forvekslet med følgende spørgsmål; " Hvordan går jeg ud af fuldskærmstilstand i Mac OS X? "Eller endda " hvordan kommer jeg ind i fuldskærmstilstand på Mac? "

Den gode nyhed er, at både ind og ud af fuldskærmstilstand i enhver Mac-app i MacOS High Sierra, MacOS Sierra, Mac OS X El Capitan eller Yosemite er virkelig let, og hvis du finder dig selv i denne situation, føler du dig ikke dum, fordi nogle meget techy mennesker har snuble i samme situation.

Det viser sig, at du kan indtaste eller enten afslutte fuld screenet tilstand med et klik på den samme grønne knap eller ved at bruge et tastetryk. Vi viser dig begge.

Indtastning af fuldskærmstilstand i Mac OS X med den grønne maksimeringsknap

Den grønne maksimeringsknap i det øverste venstre hjørne af et Mac-vindue kommer ind i vinduet eller applikationen i fuldskærmstilstand. Hvis du klikker på den knap, vil du se en overgangs animation og være i fuldskærmstilstand, og vinduets titellinje forsvinder.

Nu, hvor du er i fuldskærmstilstand, er det her, hvor forvirring forbliver; nogle brugere ved ikke, at de kom ind i fuldskærmstilstand på denne måde, og det næste indlysende spørgsmål er, hvordan kommer du ud af fuldskærmstilstanden? Ingen sved, det er lige så nemt som du vil se næste.

Afslut fra fuldskærmstilstand i Mac OS X med den grønne knap

Siden den grønne maksimeringsknap fik dig til fuldskærmstilstand, kan du også bruge den grønne maksimeringsknap til at gå i fuldskærmstilstand. Hvad der synes at forvirre mange Mac-brugere, er, hvordan man finder den grønne knap, når en app er sendt til fuld skærm, hvor vinduets titellinje forsvinder. Dette svar er ret simpelt:

  1. Når du er i fuldskærmstilstand, skal du holde musemarkøren tæt på toppen af ​​Mac-skærmen, indtil menulinjen og vinduet vises
  2. Klik på den nyligt synlige grønne knap i øverste venstre hjørne for at gå ud af fuldskærmstilstand

Den store forskel på hvordan dette virker nu versus hvordan det fungerede i tidligere versioner af Mac OS X er, hvor afslutningsknappen er. I tidligere versioner af Mac OS X plejede du at svæve markøren over i øverste højre hjørne for at finde udgangsknappen fuldskærm, men nu er det en del af den grønne knap på den modsatte side af skærmen.

Nu sender den grønne knap apps til fuldskærmstilstand i Mac OS X Yosemite, og den grønne knap får også apps ud af fuldskærmstilstand i Mac OS X Yosemite. Bare sørg for at flytte din musemarkør nær toppen af ​​en fuldskærm app for at få adgang til knapperne. Den korte video nedenfor viser dette:

Hvis du ikke er særlig tilfreds med den måde, hvorpå Mac Green Maximize-knappen fungerer nu, kan du faktisk ændre den tilbage til en ægte maksimering og minimere knappen igen ved at bruge BetterTouchTool til at ændre den grønne knap som diskuteret her. Ellers, hvis du husker at vælge + Klik på knappen Maksimer, undgår du også at blive sendt til fuldskærmstilstand.

Afslut fra fuldskærmstilstand i Mac OS X med et tastetryk

For brugere, der kan lide genveje på tastaturet, er der en nem løsning til at afslutte (og indtaste) fuldskærmstilstand, der bruger en ret nemt at huske tastetryk:

  • Command + Control + F vil afslutte eller indtaste fuldskærmstilstand

Bemærk, at i nogle programmer som Finder, kan du bare trykke på Escape-tasten for at komme ud af fuldskærmstilstand, men Escape-tasten er ikke universelt accepteret som en fuldskærmskifte, så du vil bruge kommandoen + Control + F tastaturgenvej i stedet, hvilket generelt accepteres i alle Mac-apps, der har fuldskærmstøtte.

Det er lidt interessant, at Command + Control + F blev vedtaget som tastetryk for at komme ind og ud af fuldskærmstilstanden, fordi det var det, der almindeligvis blev anbefalet af brugere, der lavede deres egne tastaturgenveje / indlæsninger, når fuldskærmfunktionaliteten først blev vist i MacOS / Mac OS X nogle mange udgivelser siden.

Så hvis du finder dig selv fast i fuldskærmstilstand i MacOS High Sierra, Sierra, El Capitan eller Mac OS X Yosemite, kender du nu mindst to måder ud.

Måske vil en fremtidig version af Mac OS X give brugerne mulighed for manuelt at justere den grønne maksimeringskode adfærd uden at skulle stole på Option + klik eller tredjeparts hjælpeprogrammer, men send nu markøren op eller lær den spændende tastetryk.