Sådan beregnes et glidende gennemsnit i Excel

Et glidende gennemsnit er en statistik, der bruges til at analysere dele af et stort datasæt over en periode. Det bruges almindeligvis med aktiekurser, aktieafkast og økonomiske data såsom bruttonationalprodukt eller forbrugerprisindekser. Ved hjælp af Microsoft Excel kan du organisere og beregne glidende gennemsnit inden for få minutter, så du kan fokusere mere tid på den aktuelle analyse i stedet for at konstruere dataserien.

Åbn et nyt regneark i Microsoft Excel. Indtast datoer og deres tilsvarende datapunkter i to kolonner. For eksempel, for at analysere månedlige indtægttal, skal du indtaste hver måned i kolonne A og det tilsvarende omsætningstal ved siden af ​​i kolonne B. Et års værdi af data udfylder derefter cellerne A1 til A12 og B1 til B12.

Bestem tidsintervallet for det glidende gennemsnit, du vil beregne, f.eks. Et glidende gennemsnit på tre måneder eller seks måneder. Gå til den sidste værdi af det første interval, og klik på den tilsvarende tomme celle til højre. Hvis du ved hjælp af eksemplet fra trin 1 vil beregne et glidende gennemsnit på tre måneder, skal du klikke på celle C3, fordi B3 indeholder den sidste værdi af de første tre måneder af året.

Brug AVERAGE-funktionen og skriv en formel i den tomme celle, du valgte, og angiv dataområdet for det første interval. I dette eksempel vil du skrive "= GENNEMSNIT (B1: B3)".

Placer musen i nederste højre hjørne af cellen med formlen, indtil du ser et "+". Venstreklik og træk formlen ned til den tomme celle ved siden af ​​det sidste datapunkt i den tilstødende kolonne. I eksemplet ovenfor trækker du formlen fra celle C3 ned til celle C12 for at beregne det tremåneders glidende gennemsnit for resten af ​​året.