Sådan beregnes afstanden for FM-transmissioner

Elementer, du har brug for

  • Måling af udsendelsesantennens højde

  • Måling af wattforbruget i radioudsendelsen

Frekvensmodulation (FM) er en form for transmission af lyd over en lille eller stor afstand. De fleste radiostationer bruger en FM-transmission til at udsende deres programmering til lyttere. FM-transmission med kort afstand eller microbroadcasting bruges til at tillade personlige MP3-enheder at afspille musik via en traditionel radio. Det er relativt let at beregne den generelle afstand for en FM-transmission, hvis du kender FM-udsendelsens watt og antennens højde.

Beregn FM-transmissionsområdet for en retningsbestemt antenne i 60 til 70 fod i højden. En logaritmisk formel bruges til at beregne tabet af en signalstyrke over en indstillet afstand. Grundformlen er 10n * log10 (d) + C, hvor d er transmissionens afstand, n er kurstabets eksponent og C er en konstant. For en udsendelse på 6 watt vil transmissionens rækkevidde være 3 miles. Ved 15 watt øges rækkevidden til 5 miles, ved 40 watt til 10 miles og ved 100 watt til 15 miles. Den generelle tommelfingerregel er, at det tager fire gange kraften at fordoble transmissionsafstanden.

Forøg transmissionsområdet for FM-antennen uden at øge effekten ved at hæve antennen. Hæv højden 10 til 15 yards for at øge din udsendelsesafstand betydeligt. Jo højere du er i stand til at montere din antenne, jo længere når den.

Tag terræn, interferens og typen af ​​FM-modtager, der bruges. På fladt terræn når din transmission længere, da der vil være mindre forhindringer. Bjergrigt terræn kan alvorligt begrænse dit udsendelsesområde. Hvis du sender i eller i nærheden af ​​en storby, kan interferens fra mere kraftfulde FM-sendere begrænse, hvor langt din transmission når. En FM-modtager, der bruger en udvendig antenne i modsætning til en indendørs antenne, har lettere ved at hente dit udsendelsessignal.