Sådan beregnes området under en kurve i Excel

Excel kan være et nyttigt værktøj med mange applikationer til forskere, studerende, økonomer, analytikere og mange andre erhverv. En af de unikke funktioner i Excel er, at det giver brugerne mulighed for let at analysere og tegne store datamængder. Folk, der har kendskab til beregning, kan bruge trendlinjefunktionen på diagrammet til at beregne arealet under en kurve. For studerende, der ikke har kendskab til beregning, er der en anden måde at tilnærme området under kurven på.

Brug af Trendline ligningen

Højreklik på den kurve, hvorunder du vil finde området i Excel-diagrammet. Klik på muligheden for at tilføje en trendlinje.

Vælg den linjetype, som du synes bedst passer til kurven.

Vælg muligheden for at få vist ligningen på diagrammet under fanen "Indstillinger".

Find den bestemte integral af ligningen, der vises på diagrammet over det interval, som du gerne vil finde området for. Værdien af ​​den bestemte integral er arealet under kurven. Kendskab til beregning er nødvendig for dette trin.

Tilnærmelsesvis hvis punkterne er jævnt fordelt

Tilføj y-værdierne for de data, hvor du vil finde området. Du kan gøre dette ved at tilføje værdierne direkte fra diagrammet eller ved at tilføje værdierne i cellerne i regnearket.

Find afstanden mellem punkterne på x-aksen, hvis de er jævnt fordelt.

Multiplicer summen af ​​y-værdierne og afstanden mellem x-værdierne. Dette produkt er det omtrentlige areal under kurven.

Tips

Prøv et par forskellige typer linjer for at se, hvilken der passer bedst.