Sådan ændres en privat IP til en offentlig IP

En privat IP-adresse skjuler dig bag din internetudbyders server, hvilket giver et ekstra lag af sikkerhed; private IP-adresser forhindrer dig dog i at bruge webtjenester, der kræver en IP-adresse for at kommunikere med dig. For eksempel, hvis du vil være vært for dit eget websted, vil en privat IP gøre dit websted usynligt for brugere, der surfer på Internettet. IP-baserede websteder, der indeholder chats, P2P, spil eller giver dig mulighed for at sende og modtage filer, fungerer heller ikke korrekt med en privat IP-adresse. En offentlig IP-adresse løser disse problemer, fordi du bliver synlig på World Wide Web.

Trin 1

Kontroller, at du har en privat IP-adresse ved at besøge webstedet Min IP-adresse. Hvis du har en privat IP-adresse, vil IP-nummeret, der vises på webstedet Min IP-adresse, variere fra 10.0.0.0 til 10.255.255.255, 172.16.0.0 til 172.31.255.255 eller 192.168.0.0 til 192.168.255.255. Hvis din IP-adresse ikke falder inden for denne kategori, har du en offentlig IP-adresse.

Trin 2

Ring til din internetudbyder og forhør dig om at få en offentlig IP-adresse. Hvis din internetudbyder tilbyder denne service, opkræves et ekstra månedligt gebyr.

Kig efter en anden internetudbyder, der tilbyder en offentlig IP-adresse som en del af sin internetpakke. Hvis din nuværende internetudbyder opkræver for meget for en offentlig IP-adresse eller ikke har denne service, er det bedst at bruge en anden internetudbyder.