Sådan ændres dine computere Standardlyd

Windows leveres med en tekst-til-tale-motor (TTS), der giver din computer en stemme. Brugere kan lytte, når deres computere læser e-mail-beskeder og andre dokumenter. Microsoft inkluderer en standardstemme med sit program. Nogle brugere er tilfredse med den stemme. Andre brugere foretrækker måske alternative stemmer, der har forskellige dialekter og talemønstre. Tredjepartsleverandører tilbyder TTS-stemmer, der fungerer sammen med Microsoft TTS-motoren. Du skal blot installere en ny stemme, så vil din computer tale med en ny personlighed.

Trin 1

Besøg demosiden for en leverandør, der markedsfører TTS-stemmer (se Ressourcer).

Trin 2

Lyt til stemmerne på demosiderne, og vælg en, du kan lide. Du har normalt en række stemmer at vælge imellem. Disse stemmer, mandlige og kvindelige, vil tale med forskellige accenter og tonale kvaliteter.

Trin 3

Køb en stemme, du kan lide, og download softwaren til din harddisk. Dobbeltklik på filen for at installere stemmen.

Trin 4

Klik på Windows "Start" -menu og skriv "tekst til tale" (uden anførselstegn). Tryk på "Enter", og Windows åbner vinduet Taleegenskaber.

Trin 5

Klik på fanen "Tekst til tale" for at få vist en rulleliste, der indeholder tilgængelige stemmer.

Trin 6

Klik på listen for at åbne den og vælge den nye stemme, du har installeret.

Klik på "Vis stemme" for at prøve stemmen. Træk skyderen til stemmehastighed til venstre eller højre for at justere stemmehastigheden. Denne stemme bliver din computers standardstemme og udfører alle TTS-funktioner.