Ulemper ved at bruge en elektronisk dagbog

Dagbøger har eksisteret i mange former siden skriftsproget blev udviklet. Dagbøger er stadig en populær måde at udtrykke følelser på, registrere dit liv eller holde styr på vigtige begivenheder. Med væksten af ​​Internettet og elektronisk teknologi er det blevet meget populært at føre elektroniske dagbøger i stedet for papirbøger. Mens disse dagbøger tilbyder stor fleksibilitet inden for områder som formatering og søgning på ældre poster, har de nogle mulige ulemper.

Privatliv

Et af de største problemer for brugere af elektroniske dagbøger er privatlivets fred. Dette kan være et problem med både online tidsskrifter, der opbevares på websteder som LiveJournal eller Wordpress, og med journaliseringssoftware, du opbevarer på din computer. Internetbaserede websteder har ulemperne, at de ofte kan findes, hvis nogen kender dit navn, de emner du skriver om eller anden information om dig. Nogle websteder har fortrolighedsindstillinger, men de ændres ofte med ringe eller ingen varsel til deres brugere eller er svære at navigere. Dette kan efterlade dig med sikkerhedshuller, hvor uønskede mennesker kan se og undertiden endda kommentere din dagbog. De kan også kopiere tekst eller tage skærmbilleder af siden, så de kan se den senere, selvom du har ændret dine indstillinger.

Journaleringssoftware findes på din computer, så den kan ikke findes ved internetsøgninger. Desværre vises programmet på din liste over tilgængelige programmer; så alle, der bruger din computer, kunne se, at du har journaliseringssoftware. En simpel keylogger, eller endda bare et godt gæt, kan give dit kodeord og give adgang til dine personlige skrifter.

Fastholdelse og sikkerhed

Online blogging og dagbogsider kan eller ikke behøver sikkerhedskopier af din dagbog. Nogle, som LiveJournal, har indbyggede sikkerhedskopieringsværktøjer, men disse værktøjer fungerer ofte dårligt eller er besværlige. Det er en mulighed at gemme tidsskriftet via tredjepartssoftware, men det kan være tidskrævende og vil ofte gå glip af nogle af perifere enheder såsom kommentarer eller fotografier.

Kompatibilitet

De fleste mennesker håber at se tilbage på deres dagbog fra tid til anden i løbet af mange år. Desværre er det muligt for online dagbogværter at lukke butikken næsten uden varsel; og selvom du har sikkerhedskopieret dine filer fra webstedet, kan det være svært at finde et andet sted eller program, der læser sikkerhedskopierne korrekt. Hvis du bruger journaliseringssoftware, skal du muligvis købe en anden version af softwaren eller en opgradering på et eller andet tidspunkt. Softwarevirksomheder holder undertiden også op med at fremstille software, hvilket efterlader dig til at finde software, der er kompatibel med de journalfiler, du allerede har. Det kan være svært og tidskrævende at konvertere softwaren til et nyt format, hvis det er muligt.