Sådan rengøres vinylplader med et ultralydsrenser

Mens cd'er og mp3'er stadig er de mest populære formater, genkender musikelskere varmen og naturligheden ved analoge optagelser. Akilleshælen på LP-plader har altid været baggrundsstøj og dens virkning på det dynamiske område. Disse "tics og pops", når du spiller en plade, kan reduceres, undertiden dramatisk, ved en god rengøring, og der er ingen bedre måde at gøre det end med en ultralydsrenser. Når vand omrøres af højfrekvent lyd, kan det grundigt fjerne støv, olier og andre forurenende stoffer fra dine optegnelser.

Trin 1

Fyld din ultralydsrenser. Tanken til dit rengøringsmiddel skal være dybt nok til, at du delvist kan nedsænke en post uden at blive etiketten våd. Fyld tanken op til denne dybde med rent destilleret vand. Destilleret vand er altid bedst, fordi det ikke har mineraler eller urenheder, der efterlader en rest på dine optegnelser.

Trin 2

Afgrader din ultralydsrenser. Selv destilleret vand kan have fanget gasser, der reducerer dets effektivitet. Hvis din ultralydsrenser har en afgasningscyklus, skal du køre den nu. Hvis det ikke gør det, skal du tænde for dit rengøringsmiddel i ca. 10 minutter for at afgas dit vand.

Trin 3

Tør dine poster op. For at holde store partikler ude af din rengøringsopløsning skal du tørre begge sider af dine optegnelser med en blød, fnugfri klud, inden du lægger dem i tanken. Drej kluden rundt om dine poster i en cirkulær bevægelse for at komme ned i rillerne. Du kan også bruge en plade-rengøringsbørste, men brug ikke rengøringsopløsningen, hvis der fulgte en flaske med børsten.

Trin 4

Dyp dine poster i rengøringsopløsningen. Kør din pen eller blyant gennem hullet i midten, indtil posten er centreret, og hvil pennen eller blyanten hen over toppen af ​​din rengøringsbeholder. Tænd for din rengøringsmiddel, og lad pladen forblive, hvor den er, i ca. to minutter, og drej derefter din rekord for at nedsænke det næste afsnit, og hold den der i yderligere to minutter. Fortsæt, indtil du har dækket hele rekordens omkreds, tag den derefter ud af tanken, og gentag processen med din næste post.

Drypp dine plader i et rent opvaskestativ. Anbring forsigtigt hver rengjort plade i en separat åbning på dit opvaskestativ. Det destillerede vand vil fordampe fra optegnelserne og efterlade intet.