Sådan tilsluttes en Mac til et Wi-Fi-netværk

Wi-Fi er en nem måde for dig at oprette forbindelse til din computer til internettet uden brug af ledninger eller kabler. Mange virksomheder som restauranter, boghandlere og kaffebarer tilbyder gratis trådløs internetadgang til deres kunder, mens de er i butikken. Wi-Fi bliver også mere og mere almindeligt i hjem, hvor folk ønsker at kunne komme online fra ethvert rum. Hvis du har en Apple-computer, er det meget nemt at forbinde den til et Wi-Fi-netværk.

Tænd din computer.

Klik på Wi-Fi-symbolet på værktøjslinjen øverst på skærmen. Wi-Fi-symbolet ligner et radarikon og er placeret til venstre for datoen og klokkeslættet øverst på skærmen.

Vælg det Wi-Fi-netværk, du vil oprette forbindelse til, fra den liste, der vises. Din Mac viser dig alle Wi-Fi-netværk i dit område; hvis du f.eks. er i en restaurant, vil WiFi-netværket sandsynligvis være navnet på den virksomhed, du befinder dig i. Hvis du bruger en router i dit hjem, vil routeren som standard være navnet på routerfirmaet (for eksempel , Linksys). Du har mulighed for at omdøbe netværket.

Sådan tilsluttes en Mac til et Wi-Fi-netværk

Indtast adgangskoden til Wi-Fi-netværket, når du bliver bedt om det. Hvis du har brug for en adgangskode for at oprette forbindelse til det bestemte Wi-Fi-netværk, du vælger, vises der et felt, der beder dig om at indtaste en adgangskode. Hvis det valgte netværk ikke er adgangskodebeskyttet, oprettes der automatisk forbindelse. Typisk gemmer din Mac automatisk adgangskoderne til Wi-Fi-netværk, du opretter forbindelse til, så den automatisk kan tilsluttes næste gang du besøger. Hvis du bruger et Wi-Fi-netværk uden for dit hjem, der er et sted, du planlægger at besøge, kan du gemme en note på din computer med loginoplysningerne til fremtidig brug.

Start din browser, og start med at surfe på Internettet!

Advarsler

Opret ikke forbindelse til Wi-Fi-netværk, som du ikke kender oprindelsen til. I mange stærkt befolkede områder opretter folk Wi-Fi-netværk for at få adgang til din computer og stjæle personlige oplysninger. Prøv kun at bruge Wi-Fi leveret af en virksomhed, som du er kunde hos, eller personlige netværk, der tilhører venner og familie.