Sådan tilsluttes en Nintendo Wii til en computerskærm

Elementer, du har brug for

  • Videokonverter, komposit til VGA eller HDMI (eller DVI)

  • Audio combiner (i nogle tilfælde)

Spilletid! Hvis din computerskærm er ny, stor og understøtter grafik i høj opløsning, mens dit fjernsyn er et gammelt, lille katodestrålerørssæt, så når det er tid til at spille videospil på konsoller som Wii, foretrækker du måske at tilslutte din Wii op til din computerskærm i stedet for dit tv. Monitorvideo er dog ikke den samme som tv-video, og processen med at tilslutte en Wii til din skærm er derfor kompliceret. Du bliver nødt til at købe en videokonverter for at gøre det. Denne opsætning kræver ikke brug af en egentlig computer, kun en skærm og højttalere.

Køb en videokonverter. På Wii-siden har konverteren brug for et gult standard RCA-videostik til sammensatte analoge videosignaler. På skærmsiden har konverteren brug for enten en VGA-port i gammel stil eller en nyere HDMI-port (eller en DVI-port), afhængigt af skærmens tilslutninger. Wii selv producerer ikke high-definition video, så brug ikke penge på en konverter med en HDMI-port, medmindre din skærm ikke har nogen VGA-tilslutning. Dette stykke hardware koster dig fra $ 30 til $ 200 og kan købes online eller i de fleste større forbrugerelektronikforretninger.

Sæt dine Wii's RCA røde og hvide stereolydkabler direkte i computerens højttalere. Hvis dine højttalere kun har et enkelt RCA-lydstik, skal du bruge et mono-til-stereo kombikabel, som har røde og hvide ender til din venstre og højre stereo og en sort ende med det kombinerede signal. Du kan derefter tilslutte den sorte ende til dine højttalere.

Sæt dit Wiis gule videokabel i stikket på videokonverteren.

Tilslut skærmens datakabel til den relevante port på videokonverteren.

Læs omformerens betjeningsvejledning for at se, hvilke videomuligheder du har, når du starter dit system. De fleste konvertere giver dig mulighed for at justere billedformatet og skærmopløsningen. Nogle avancerede konvertere giver dig også andre muligheder.

Tænd for Wii og test et spil for at sikre, at dine forbindelser er sunde. Juster indstillingerne efter behov. Husk, at grafikken ikke vil være bedre, end Wii selv er i stand til at producere, så forvent for eksempel ikke HD-ydeevne ved blot at tilslutte Wii til en HD-skærm.

Tips

Køb ikke en low-end konverter, da disse kan nedbryde videosignalet. Ligeledes er en meget avanceret konverter ikke nødvendigvis heller. Du kan normalt få en god konverter til $ 60 fra 2010.

Bemærk, at Nintendos officielle holdning er, at det ikke anbefaler at tilslutte din Wii til en computerskærm. Der er dog lille fysisk risiko for din hardware; Nintendo er mere bekymret for videoforringelse, hvilket kan resultere, hvis din forbindelse ikke er lyd, eller din konverter er sjuskede.