Sådan bruger du en kombinationsopdatering til at installere Mac OS X-opdateringer

De fleste Mac-brugere opdaterer deres systemsoftware via Mac App Store, som er hurtig, nem og effektiv. Der er absolut ikke noget galt med at opdatere Mac OS X gennem App Store, og denne fremgangsmåde passer bedst til de fleste brugere, men mange avancerede Mac-brugere og systemadministratorer stole på, hvad der hedder Combo Updaterers, for at opdatere Mac OS til de nyeste versioner ledig. Derudover kan kombinationsopdateringer være nyttige til fejlfinding af en mislykket Mac OS X-opdatering, og kørsel gennem en kan ofte afhjælpe et brudt eller borked opdateringsforsøg.

Hvad er en Combo Update?

Vigtigt Combo Updaterers giver mulighed for at opdatere en Mac fra en tidligere version af MacOS og Mac OS X inden for samme større udgave, uden at Mac'en skal være på den umiddelbart forudgående version point release. Det er med andre ord en samlet opdatering, herunder alle nødvendige komponenter fra tidligere punktudgivelser, selvom de ikke er installeret på mål Mac.

Med en Combo Updater kan du f.eks. Opdatere fra OS X 10.11 direkte til Mac OS X 10.11.4, hvorved de fuldstændigt opdaterede opdateringer mellem 10.11.1, 10.11.2 og 10.11.3. Den eneste rigtige fangst er, at kombinationsdatabasen skal bruges til at opdatere inden for store udgivelser (f.eks. En El Capitan-punktudgivelse, men ikke fra Mavericks til El Capitan, som ville kræve det traditionelle OS X-installationsprogram og opdateringsproces). Denne kombinerede tilgang er særlig fordelagtig for Mac systemadministratorer eller brugere, der opdaterer flere Mac'er til den nyeste version af Mac OS X, hvor de maskiner, der kræver opdateringer, muligvis kører lidt forskellige versioner af systemsoftwaren. Dette er tilfældet med mange it-netværk og hjemme netværk med flere computere også.

En kombinationsopdatering kan bruges bredt på tværs af alle kompatible maskiner med softwareversionen uden at skulle bekymre sig om specifikke mellem-opdateringer og punktudgivelser og uden at downloade de mindre mellemliggende opdateringer, der er unikke for hver maskine. Giver mening? Hvis ikke, behøver du sandsynligvis ikke at bruge en kombinationsopdatering, og skal holde fast ved opdatering af Mac OS X fra Mac App Store, som ganske vist er mindre forvirrende ;-)

På trods af at det lyder lidt komplekst og er rettet mod avancerede brugere, bruger Combo Updaterers til at opdatere Mac OS X faktisk ret nemt, lad os gennemgå, hvordan det virker.

Sådan bruges en kombinationsopdateringsinstallation til at opdatere Mac OS X

Sikkerhedskopier Mac'en, hvis du ikke har gjort det allerede, dette er god praksis, før du opdaterer en systemversion, og ved hjælp af en kombinationsopdatering er det ikke anderledes.

  1. Download den nødvendige Mac OS X combo opdatering fra Apple her på denne hjemmeside, mange versioner er tilgængelige for hver version af Mac OS X nogensinde udgivet (i dette eksempel bruger vi OS X 10.11.4 opdatering combo pakken)
  2. Afslut alle andre åbne apps (du kan bruge denne fremragende lille quit-all-utility, hvis du vil)
  3. Monter Combo Update disk image (det er normalt i ~ / Downloads / medmindre du gemte det andetsteds)
  4. Dobbeltklik på Mac OS X Update Combo-pakkefilen (det ligner en lille boks eller pakke), der findes på det monterede diskbillede
  5. Klik på Fortsæt og gå gennem opdateringsinstallationsprogrammet som normalt
  6. Vælg målharddisken til Combo Update, der skal installeres på (typisk Macintosh HD-opstartsdisketten) og klik på "Installer"
  7. Vælg Genstart efter anmodning, Mac'en genstarter og starter installationsprocessen

Mac'en genstarter normalt i alt to eller tre gange, og opdateringen kan tage overalt fra et par minutter til over en time for at installere, afhængigt af opdateringsstørrelse, hastighed på Mac og andre faktorer.

Når du er færdig, starter Mac OS X som normalt. Du kan bekræfte, at opdateringen er installeret ved at gå til Apple-menuen og vælge Om denne Mac, hvor versionen nu skal afspejle den OS-version, du lige har installeret med installationsprogrammet til kombinationsopdatering.

Nemt, ikke? Det er virkelig ikke meget anderledes end at installere en systemopdatering fra Mac App Store, det er bare lidt mere praktisk end den mere automatiserede proces, der tilbydes via App Store-opdateringer (og sikkert mere end automatiske systemopdateringer).

En sidste ting at bemærke, om du vil gå denne rute og bruge combo opdateringer i fremtiden; være sikker på at du altid downloader Combo Update installatører fra betroet kilde som Apple, du kan altid køre en sha1 hash-tjek på filen og sammenligne den med den betroede kilde for at sikre, at den ikke er blevet manipuleret.