Sådan tilsluttes en Wii-fjernbetjening til en pc

Elementer, du har brug for

  • Bluetooth-chip eller dongle

  • Wiimote-forbindelsessoftware (se ressourcer)

  • Nintendo Wii-fjernbetjening

Nintendo Wii Remote huser et stort antal nye og innovative teknologier i et lille område. Ud over de knapper, der er nødvendige for det grundlæggende gameplay, inkluderer det et infrarødt kamera, et accelerometer og gennemgangsporten bagtil Nunchuk og MotionPlus-tilbehør. Oven i alt har controlleren også en Bluetooth-chip, der forbinder den til Wii - eller til din pc, hvis du vælger det. Dette giver dig mulighed for at bruge den som en mus eller i nogle videospil.

Tænd Bluetooth-chippen på din computer. Hvis du ikke har en, skal du slutte donglen til en ledig USB-port. Nogle dongler har Plug-and-play-teknologi, mens andre inkluderer installations-cd'er. Hvis din har en CD, skal du installere driverne, inden du fortsætter. Hvis du ikke kan tænde Bluetooth-chippen til din computer, skal du se dens online hjælpefiler.

Download og installer Wii-fjernforbindelsessoftwaren. WiinRemote er et sådant program, der ligger under Ressourcer, selvom du kan bruge din foretrukne software.

Start WiinRemote eller andet Wii-fjernprogram.

Åbn Bluetooth-indstillingerne, og klik på knappen "Find enheder" eller "Find enheder", ordlyden kan ændre sig afhængigt af din Bluetooth-chip.

Tryk på knapperne 1 og 2 på Wii-fjernbetjeningen for at sætte den i synlig tilstand.

Vælg "Nintendo RVL-CNT-01" fra listen over enheder. Hvis det beder om en adgangskode, skal du indtaste 0000. Wii-fjernbetjeningen er nu forbundet til pc'en.

Tips

WiinRemote har genkendelse af mus og kortknapning. Det betyder, at du kan bruge Wii-fjernbetjeningen som om det var din mus i stedet for den faktiske enhed. For mere information om softwarefunktionerne og om brug af den i programmer, se WiinRemote-webstedet, der findes under Resources. Mac-brugere kan opnå en lignende effekt med et program kaldet Darwiin Remote, som du også kan finde på det websted, der er angivet under Ressourcer.