Sådan konverteres optaget tale fra stemme til tekst

Transskription er en meget vigtig færdighed i mange bestræbelser og virksomheder. Konvertering af tale til tekst kan ske automatisk eller manuelt, men uanset hvad, hastighed og nøjagtighed er af afgørende betydning. Manuel transskription er en færdighed, som retsreportere og administrative assistenter bruger dagligt, og det kræver betydelig praksis og erfaring at mestre effektivt. Transskriptionsprogrammer er undertiden nyttige, men det afhænger meget af klarheden i den originale stemmekilde, da et program ikke fortolker dialekter eller lav stemmekvalitet så effektivt som det menneskelige øre kan. Uanset hvad kræver konvertering af optaget tale til tekst tålmodighed.

Manuelt

Trin 1

Afspil optagelsen, og skriv de ord, der tales bedst muligt, ind i et tekstbehandlingsprogram på en computer. Det kan være nødvendigt at stoppe optagelsen fra tid til anden for at indhente. Hvis du ikke er god til at skrive dig selv, skal du se om en ven kan skrive for dig.

Trin 2

Kør en stavekontrol på transkriptionen, når du er færdig med at skrive for at finde og rette eventuelle fejl.

Afspil optagelsen, og læs sammen med talen. Ret eventuelle fejl, du finder, når du går igennem for at sikre nøjagtighed.

Automatisk

Trin 1

Download stemmegenkendelsessoftware. Wave to Text er et program, der tilbyder en begrænset version af sin software gratis, der transskriberer stemme til tekst. Dragon NaturallySpeaking er et andet program med en nøjagtighed på 99 procent, når man konverterer tale til tekst.

Trin 2

Installer programmet på dit system.

Aktivér softwaren, og afspil optagelsen i en mikrofon, så softwaren kan samle den op. Softwaren konverterer derefter det, den "hører" til tekst, som du kan gå tilbage og redigere efter behov.