Sådan afinstalleres Java på en Mac

Mange Mac-brugere behøver ikke Java på deres computer, men hvis du tilfældigvis har Java installeret og vil fjerne den fra en Mac, kan du afinstallere Java og JRE med en lille indsats.


Afinstallation af Java og JRE fra Mac er lidt mere kompliceret end installation af det, da der ikke er nogen dedikeret afinstalleringsapp eller et værktøj, og det er ikke så nemt at afinstallere andre Mac-apps, da komponenterne er opdelt i forskellige placeringer. I stedet vil du enten vende sig til kommandolinjen eller grave rundt i Finder og filsystemet selv for at fjerne Java i Mac OS. Vi viser dig hvordan du fjerner java ved hjælp af begge metoder.

Bemærk at ved at fjerne Java, vil du miste muligheden for at køre alle Java-apps eller Java-afhængige apps og applets, enten individuelt, frittstående eller via internettet. Du vil selvfølgelig ikke afinstallere Java, hvis en app eller webapp du bruger, kræver Java. En alternativ mulighed ville være at bare deaktivere Java i stedet, hvilket slukker det, men fjerner det ikke fra computeren.

Afinstaller Java på Mac

Fjernelse af Java fra Mac'en er en tre-trinsindsats, der involverer manuelt at slette forskellige Java-relaterede plugin-moduler og filer, der findes i MacOS / Mac OS / Mac OS X, både i systemet / bibliotekets mappe og i brugerens / / bibliotekets mappe. Du skal altid sikkerhedskopiere din Mac, før du fjerner noget, der findes i en systemmappe. Her er hvad du vil gøre og søge efter via Finder:

 1. Afslut fra enhver aktiv webbrowser eller en anden app, der bruger Java
 2. Fra Mac Finder trækker du menuen "Gå" og vælger "Gå til mappe" og indtaster følgende sti:
 3. /Library/Internet Plug-ins/

 4. Find og slet "JavaAppletPlugin.plugin" fra denne mappe - Bemærk, at flytning af dette element til papirkurven kræver en administrator login
 5. Gå nu tilbage til menuen "Gå" og "Gå til mappe" og indtast følgende vej:
 6. /Library/PreferencePanes/

 7. Find og slet "JavaControlPanel.prefPane" fra denne mappe, igen skal du have et administrator login
 8. Vend tilbage til menuen "Gå" og "Gå til mappe" til følgende vej:
 9. ~/Library/Application Support/Java/

 10. Fjern mappen "Java"
 11. Tøm papirkurven på Mac som normalt

Java fjernes helt på denne måde.

Finderbaseret tilgang er den nemmere og sikrere måde at afinstallere Java fra en Mac, selvom Mac-brugere også kan fjerne Java og JRE via kommandolinjen.

Afinstaller Java og JRE fra Mac OS Command Line

Du kan også afinstallere Java fra kommandolinjen ved hjælp af kommandoen rm. Dette er rettet mod avancerede brugere, der forstår forgreningerne ved at bruge rm med superuser privilegier. Dette gælder ikke for nybegyndere. Brug af kommandolinjen kræver præcis syntaks og manglende brug af ordentlig syntaks kan resultere i fejlagtige kommandoer eller utilsigtet tab af data.

En efter en udfører hver af følgende kommandoer hver for sig:

sudo rm -rf "/Library/Internet Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin"

sudo rm -rf "/Library/PreferencePanes/JavaControlPanel.prefPane"

sudo rm -rf "~/Library/Application Support/Java"

Dette kræver autentificering med sudo. Vær sikker på at du har syntaksen 100% korrekt, hvis du ikke er sikker på, om syntaksen er korrekt, udfør ikke kommandoerne, og i stedet vil du sandsynligvis gerne bruge Finder-baseret tilgang til at afinstallere java i stedet.

Bemærk, at uanset om du afinstallerer Java og JRE ved hjælp af kommandolinjen eller Mac Finder GUI, er resultatet det samme. Du fjerner specifikt Java-plugins, kontrolpaneler og applikationssupport til Java fra Mac.

Du kan altid geninstallere Java på Mac igen på et senere tidspunkt, hvis du beslutter dig for at bestemme, eller det er nødvendigt. De fleste Mac-brugere behøver ikke Java på deres computere og behøver derfor ikke at installere det.