Sådan spiller du Amoeba Tag

Elementer, du har brug for

  • Mindst tre børn

  • Stort, åbent udendørs rum

Amoeba tag er en sjov variation på den klassiske version af chase, som vi alle vokser op med at spille i en eller anden form eller måde. Dette spil tilskynder teamarbejde og illustrerer tydeligt, hvor vigtigt det er for folk at arbejde sammen for at nå fælles mål. Børn vil elske at spille dette spil igen og igen og lære at blive en del af et hold.

Start med en diskussion af teamwork. Det kan være en god idé at have to børn sammen i hænderne og derefter trække hinanden i modsatte retninger for at illustrere, at når du ikke arbejder sammen, kommer du ofte ikke nogen steder.

Vælg en person, der skal være det. Denne person har ansvaret for at jagte de andre spillere, og når de akkumulerer mærkede spillere, vil de også være leder og arrangør af gruppebevægelser.

Forklar for gruppen, at hver gang en person bliver tagget, skal de tage hænderne sammen med den person, der mærker dem. Dette vil skabe en "amøbe", når gruppen af ​​taggede spillere vokser. Kun en person med en fri hånd kan tagge en anden spiller, så kun den forreste person og den bageste person kan tagge på et givet tidspunkt. Gruppen skal dog bevæge sig som en enhed for at nå deres mål om at mærke hver person og nulstille spillet med et nyt "det".

Start spillet. Du kan enten råbe "Gå!" eller fortæl den person, der er "det", at tælle til ti for at give spillerne en chance for at sprede sig. Hvis du leger i et ekstremt stort område, kan du måske sætte grænser, hvis børnene er relativt små.

Slut, når alle er blevet tagget. Amøben vil være en lang kæde af spillere, der alle er "det". Hvis børnene ønsker at spille en ny runde, bliver den første person, der er tagget, den nye "det".

Advarsler

Sørg for at du spiller dette spil i et klart område, da amøben bliver mere og mere besværlig, når den vokser.